Megmenekültek a bankok - Nem lesz újabb sarc

Pénzcentrum
2007. október 18. 08:20

Az előzetes szándékok ellenére mégsem adóztatják meg a bankok céltartalék-képzését - írja az index. Az eredeti javaslat szerint a pénzügyi szolgáltatásból, illetve befektetési szolgáltatási tevékenységből származó követelésre elszámolt értékvesztés összege és a vélhetően nem megtérülő hitelekre, befektetésekre képzett céltartalék növelte volna a bankok és a befektetési vállalkozások társasági adóalapját. Vagyis a megképzett céltartalék után 16 százalékos társasági adót (illetve 4%-os szolidaritási adót) kellett volna leróniuk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén kiderült, a kabinet elállt ettől a szándékától, sőt, a koalíciós képviselők (legalábbis a bizottságiak) sem akarják kivívni a bankok haragját. A várakozások szerint a parlament a november közepi zárószavazáson is változatlanul hagyja a mai szabályokat, és így a bankok megmenekülnek attól, hogy a céltartalékuk után - szakértői becslések szerint - befizessenek a büdzsébe 20-30 milliárd forintot.

A hír mindenképpen pozitív a bankok számára, pedig már talán kezdtek hozzászokni, hogy az aktuális kormány fejőstehénnek használja őket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?