12 °C Budapest

Újabb adathalász támadás!

Pénzcentrum
2007. október 10. 15:38

Október 10-én hajnalban, ismeretlen személyek a CIB Bank nevében ismételten e-mailt küldtek, mely a CIB honlapjához hasonló, ál-honlapra vezető linket is tartalmazott. A néhány nappal ezelőtti adathalászati kísérlethez hasonlóan ez esetben sem a banki honlapot, illetve az internetes rendszert érte támadás, hanem közvetlenül az üzenetek címzettjeit próbálták meg elérni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A rendkívül magyartalanul megfogalmazott üzenet alapján arra lehet következtetni, hogy külföldi elkövetők e-mailjéről van szó.

A CIB Bank az ál-honlap eltávolíttatásáról haladéktalanul intézkedett, értesítette a hatóságokat, valamint ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Mint arra korábban már több kommunikációs csatornán — honlapunkon, a CIB Internet Bank felületen, valamint Biztonsági SMS szolgáltatásunkat igénylő valamennyi ügyfelünk részére küldött külön SMS-ben — felhívtuk a figyelmet:
· a CIB Bank semmilyen esetben sem kéri sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit, és nem is szólítja fel ezek megadására vagy megváltoztatására!

Bankunk honlapján ügyfeleinknek figyelmébe ajánlottuk, hogy honlapunk címét (www.cib.hu) minden esetben kézzel írják be a böngésző címsorába, e-mailben kapott linkre kattintva soha ne lépjen be és ne adja meg az adatait!

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A honlapon kívül a CIB Internet Bank belépőoldalán ismételten felhívtuk figyelmüket továbbá arra, hogy felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat minden körülmények között tartsák titokban, ne adják meg senkinek. Ügyfeleinek jelszavát a CIB Bank alkalmazottai sem kér(het)ik el az ügyintézés során.

Ügyfeleink a CIB Bank honlapján (http://www.cib.hu/cibib/ibbizt/ontol/kerunk) "Amit Öntől kérünk" hivatkozás alatt - ezidáig is elérhető - további információkat találnak, melyek segítségükre lehetnek abban, hogy valamennyi banki szolgáltatásunkat biztonságosan vehessék igénybe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20