17 °C Budapest

Csökkenő veszteség: ellenáll a piacnak a hitelkártya?

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 15:00

A Fitch minősítő intézet bejelentette, hogy Nagy-Britanniában a hitelkártyákhoz kötődő veszteségek csökkentek 2007 második negyedévében, más mutatók viszont fokozatosan romlanak.

A bankszektorral kapcsolatos negatív kilátások a Fitch szerint megmaradnak az év hátralevő részében is. A Fitch által készített veszteségindex 7,3 százalékos, ami 50 bázispontos csökkenést jelent az első negyedévhez képest. A hozamindex viszont 30 bázisponttal esett, és a havi fizetési ráta is csökkenést mutatott.

Ugyan a negyedévben voltak olyan mutatószámok, amelyek pozitív változást mutattak, a brit hitelkártyapiac teljesítménye összhangban van a jelenleg eléggé ingatag környezetével.

A piaci helyzet romlását megállítani hívatott megszorítások eredményeképpen a Fitch fenntartja azt a véleményét, mely szerint a veszteségi indexek fokozatos stabilizálására vonatkozó jó kilátások az év hátralevő részében is megmaradhatnak.

A hitelkártya adósságok jelentős mértéke, és az inflációs nyomás miatti kamatemelkedés lehetősége ellenére, az intézet nem vár jelentős változást a jelenlegi teljesítmény mutatókban az év végéig.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?