Megoldás változó kamatozás esetén - az adófizetők háborognak

Pénzcentrum
2007. május 2. 15:00

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a másodlagos jelzálogpiacon már megérkezett a segítség az amerikai jelzálog-hitelfelvevők részére, bár várhatóan a kongresszus által meghirdetett Freddie Mac program is csak azokon tud majd segíteni, akik pozitív elbírálást kapnak a második hitelvizsgálaton.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Azonban azok sem maradnak egyedül, akik hagyományos, de változó kamatozású jelzáloghitelt vettek fel, melynek folyamatosan emelkedő kamatai sok esetben ellehetetlenítik a hitelfelvevőket. Ők az államok által létrehozott segélyprogramok keretében találhatnak megoldásra.

A hitelfelvevőknek ebben az esetben is meg kell felelniük az államról államra változó feltételeknek, Maryland például maximum 126 420 dollárnyi (22,8 millió forintnyi) éves jövedelemig és 525 ezer dolláros (95 millió forintos) hitelösszegig biztosítja a programban való részvétel lehetőségét.

Akik megfelelnek a kritériumoknak a jelenlegi változó kamatozású hitelüket negyven, illetve harminc éves futamidejű, fix kamatozású konstrukciókra cserélhetik le, melyeknek kamatozása a jelenlegi piaci viszonyok mellett igencsak kedvezőnek mondható.

Az állami programok azonban tovább szították az ellentétet a bajbajutott hitelfelvevők és a társadalom többi tagja között, mivel az adófizetők úgy érzik, hogy az államok az ő általuk befizetett adóból fizetik mások ballépéseit.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Ennek elkerülése érdekében azok saját kibocsátású kötvényekből finanszírozzák a programokat, melyeket a hitelfelvevők által fizetett kamatokból szeretnének visszatörleszteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?