3 perc 5 millióért? Nem panaszkodhatnak a magyar bankrablók!

Pénzcentrum
2007. március 21. 09:30

Összesen 360 ezer euróval távoztak a 2005-ben regisztrált 29 magyarországi bankrablás elkövetői, így átlagosan 21,2 ezer euróval, mintegy 5 millió forinttal rövidítették meg a kiszemelt bankfiókot - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendvédelmi bizottságának kihelyezett ülésére összeállított háttéranyag 18 országot vizsgál, melyek közül mindössze 4-ben alacsonyabb az átlagosan rabolt összeg a hazainál. A lista végén az észtek állnak 600 ezres összeggel, míg a rekorder svédek 20 milliós átlagos zsákmánnyal "büszkélkedhetnek".

Magyarországon minden 104-edik értékesítési egységnél kell számítani bankrablásra, míg Csehországban minden 19-edik, Olaszországban pedig minden 14-edik bankfiók van veszélyben.

A magyarországi bankrablók előnyben részesítik a kisebb fiókokat: az esetek 93%-ában 7 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató fiókok kerültek a célkeresztbe. Hazánkban az elkövetők egyikének sem kellett 3 percnél többet tartózkodnia a bankfiókban.

A sikertelen rablási kísérletek aránya hazánkban viszonylag magas, a fiókok elleni támadások bő kétötöde nem jár eredménnyel. A magyarországi bankrablások 86%-ához alkalmaznak lőfegyvert, mely nemzetközi összehasonlításban meglehetősen magas.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07