15 °C Budapest

Elmaradt a törlesztésed, mégsem kell büntetést fizetni?

Pénzcentrum
2007. március 20. 13:00

Világszerte mindenhol tapasztalható jelenség, hogy az ingatlanárak növekedése meghaladta a jövedelmek növekedési ütemét. Emiatt a potenciális lakásvásárlók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ezt elkerülendő a bankok egyre erősebb termékinnovációval jelentkeznek. Mivel szeretnének minél több ügyfelet megszerezni, illetve a meglévőket is megtartani, meglepő változtatásokra kényszerülhetnek.

Amellett, hogy egyre inkább kitolódik a jelzáloghitelezés terén az átlagos futamidő (az átlagos 25 évvel szemben már előfordul a 40 éves futamidő is), egyre nagyobb finanszírozási arányt tesznek lehetővé.

A spanyol BBVA Bank a termékinnováció keretében például kifejezetten fiataloknak szóló jelzáloghitel-konstrukcióval rukkolt elő. Ez a jelzáloghitel tartalmaz olyan opciót, amely évente 2 hónapos, a teljes futamidő alatt maximum 10 hónapos késést enged meg a törlesztésben, anélkül, hogy büntetést kellene fizetni.

Ez a tendencia tapasztalható egyébként a brit piacon is, ahol ötből három jelzáloghitel esetén kaphatnak "törlesztési szabadságot" a hitelt felvevők, ha fizetési nehézséggel küzdenek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Arról azonban semmiképpen sem szabad megfeledkezni, hogy ugyan a törlesztéstől megmenekülünk, de a "szabadság" alatt a kamat ketyeg tovább.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00