18 °C Budapest
Hands of bank officer calculating loans

Súlyos üzenetet kaptak a magyar bankok: rossz világ jön rájuk, ha ezt megteszik a magyar ügyfelekkel

2022. június 9. 09:45

Meglesz annak a technikája, hogy a bankok ne terhelhessék az ügyfeleikre a rájuk vonatkozó különadót plusz terhek formájában - ezt mondják a szakértők.

Mint ismert, a kormány két héttel ezelőtt jelentette be, hogy honvédelmi és rezsicsökkentési alapot hoz létre, melyet több szektorra is érvényes különadók beszedésével kívánnak feltölteni. A különadók a bankokat és az értékpapír-kereskedőket is érintik, de most kiderült, hogy a kormány nagyon nem szeretné, hogy a különadók az ügyfeleken csattanjak. Azok a pénzintézetek, amelyek mégis így tesznek, komoly válaszlépésekre számíthatnak - írja az Index.

A szakértők szerint léteznek módszerek arra, hogy ne az ügyfelekkel fizettessék meg a különadók árát, és ezt kénytelenek lesznek használni is.

Azt gondolom, hogy a kormány rendelkezik azzal a szürkeállománnyal, ami a továbbterhelés esetére még további adót vet ki arra az adott pénzintézeti adózóra. Tehát meglesz a technikája, ami miatt a továbbterhelésnek nem lesz értelme

 - fejtette ki a lapnak Ruszin Zsolt, a a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke. A szakember azt is hozzátette, hogy ha a kormány büntetést róna ki az adókat továbbterhelő bankokra, akkor eddig nem látott lépést tenne a kormány, mert ilyen korábban nem volt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem tudom, hogy milyen módszerrel készül a kormány, nyilván ezt nem mondja meg, mert akkor fel lehetne rá készülni. A pénzintézetek csak meg fogják érteni, hogy a kötelezettség teljesítését az ő pénzükből akarja megvalósítani az állam, és nem pedig úgy, hogy azt továbbterheljék. Arra eddig még nem nagyon volt példa, hogy az állam megbüntette volna azokat, akik pluszbevételt akartak volna szerezni, de a tranzakciós illeték átterhelése esetén most valós lehet a büntetés

- mondta Ruszin Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 09:56
Harry herceg pert indít az Associated Newspapers, a Daily Mail, a The Mail on Sunday és a MailOnline...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 07:31
Sokan 5 évig fix kamatozású lakáshitelt vettek fel az elmúlt években. Ezen hitelek egy részének a kö...
Holdblog  |  2022. október 7. 05:59
HOLD After Hours. Ezúttal Zsiday Viktorral beszélünk az elmaradt (?) világvégérl, de lesz böszmeség...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?