4 °C Budapest
Budapest, 2021. november 22.Koronavírus elleni oltásra várakozók a Szent Margit Kórház bejáratánál 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdõdõ oltási akcióhéten regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelõkben is. Nagy az érdeklõdés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki.MTI/Kovács Attila

Dübörög az oltási akcióhét: ennyi vakcina fogyott az első napon

2021. november 23. 09:26

Majdnem 131 ezren mentek oltásra az oltási akcióhét első napján. Mint kiderült, 18,5 ezer eddig oltatlan ember jelent meg az oltópontokon az első oltásért és 105 ezren a megerősítő harmadik oltást is felvették. Mutatjuk, mit kell tudni az oltási akcióhétről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kedd reggeli COVID-jelentésből kiderült, hogy hétfőn, az oltási akcióhét első napján közel 131 ezer oltást adtak be, több mint 18,5 ezer eddig oltatlan ember jelent meg az oltópontokon az első oltásért és 105 ezren a megerősítő harmadik oltást is felvették.

Vasárnapig reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.

Az oltási akcióhét főbb tundnivalói:

 • Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el.
 • Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.
 • Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.
 • Az oltópontok listája itt érhető el.

Mit vigyek magammal az oltásra?

 • Az oltásra érkezőket kérik, hogy vigyék magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.
 • Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal viszik kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot (3. oltás esetén is kell), ezt itt lehet megtalálni.
 • A harmadik oltáshoz szükségeset pedig itt.
 • És ne felejtsük otthon a maszkot sem!

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre:

 • Pfizer,
 • Moderna,
 • AstraZeneca,
 • Janssen
 • és Sinopharm.

A Szputynik már elfogyott. Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában. Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra. Nekik a szülői hozzájárulás is kell, a dokumentumot innen lehet letölteni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Kovács Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26