2 °C Budapest
Budapest, 2021. október 8.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban adott interjúja elõtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fontos bejelentést tett a 4. hullámról Orbán Viktor: ezt jobb, ha tudod

2021. október 15. 08:24

Azt üzenem az embereknek, hogy nem fogják tudni elkerülni a negyedik hullámot– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjújában.

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, Romániában, ahol csak 29 százalékos az átoltottság, riasztó a helyzet, megteltek a kórházak - mondta a Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában Orbán Viktor, hozzátette, a román-magyar határhoz közeli két kórházból 50 beteget vettek át.

Azt próbálom a lelkére beszélni az embereknek, hogy nem fogják tudni elkerülni a negyedik hullámot, és a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak. Nem abból kell kiindulni, hogy egy évvel ezelőtt mekkora veszélynek voltak kitéve, a mostani veszély sokkal nagyobb.

- folytatta a miniszterelnök, kérve, hogy az oltatlanok oltassák be magukat. Hozzátette, ő a hétvégén már megkapta a harmadik adag vakcinát.

Közösen harcolunk a vírus ellen, eddig is adtunk lélegeztetőgépet. Két, a határhoz közeli magyarországi kórházban 50 román koronavírus-fertőzöttet ápolnak – jelezte, hozzáfűzve, Magyarországon  59, Romániában  29 százalék az átoltottság.

Az oltás működik, a beoltottak között a megbetegedések aránya 1 százalék alatt van itthon. A delta-variáns agresszívebb az eddigieknél, és abból kell kiindulni, hogy ez a veszély sokkal nagyobb, mint ami eddig volt.

Jó, ha van az ember zsebében egy maszk, és ha úgy látom, hogy érdemes, felveszem. Kérek mindenkit, hogy ezt fontolja meg, de ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy ez megvéd. Az oltás véd meg - mondta Orbán Viktor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szóba került a Szputnyik V magyarországi gyártása is, amelyhez rövidesen megkapja Magyarország technológiát, és a magyar vakcina fejlesztése is. A miniszterelnök azt mondta, hogy ami igazán fontos neki, az a magyar vakcina.

"Nem szeretem előre elkiabálni a mérkőzés végeredményét. A 67. percben nem szeretem kijelenteni, hogy ez maradjon a végeredmény." - mondta. Bizonyos szakaszig eljutottunk, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk. Ez legalább annyira jó lesz, mint a többi, kezd összeállni, jó irányba halad
– fogalmazott.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm