14 °C Budapest

Itt a nagy bűntérkép: ezek Magyarország legveszélyesebb megyéi 2020-ban

2020. augusztus 31. 11:03

A friss bűnügyi statisztikák szerint torony magasan Budapest Magyarország legbűnösebb városa. 100 000 lakosra ugyanis itt regisztrálták a legtöbb bűncselekményt a Pénzcentrum által vizsgált 2020-as fél éves időszakban. Meglepetés azonban a tejes listát tekintve, hogy a bűncselekmények számát arányosítva Nógrád megye, nincs a top 3 legveszélyesebb megye között, ahogy viszont az is, hogy a top 3-ba bekerült egy nyugat-magyarországi megye is. Természetesen mutatjuk Magyarország legbiztonságosabb körzetét is, ahol majdnem háromszor kevesebb bűncselekményt követtek el idén, mint a fővárosban. 

A Pénzcentrum korábbi cikkéből az már kiderült, hogy a betöréses lopások száma brutálisan visszaesett 2020. március-májusa között. Ami nyilván a kijárási korlátozásoknak volt köszönhető. Most azonban arra voltunk kíváncsiak, hogy a rendőrség legfrissebb statisztikái alapján mely magyar megyék voltak idén a legbalhésabbak. Nevezetesen, mely magyar megyékben jutott a legtöbb elkövetett bűncselekmény 100 000 lakosra nézve. Az elkövetett bűncselekmények a statisztika szerint a következők egyike lehetett:

  • közterületen elkövetett bűncselekmény,
  • személy elleni erőszak,
  • lopás, 
  • gépkocsi lopás,
  • gépkocsi feltörés,
  • betörés,
  • rongálás,
  • rablás,
  • garázdaság,
  • tulajdon elleni szabálysértés.

Az adatokat a police.hu fertőzöttségi tematikus térképéről nyertük, a Pénzcentrum által vizsgált időszak pedig 2020. 01. 31 - 2020. 07. 29-ig tartó periódus volt.

Válogass a kedvezményes személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A bűn sosem alszik

Ahogy az a statisztikákból látszik, Magyarországon a bűn városa egyértelműenBudapest. 100 000 lakosra ugyanis itt jutott ez idáig 2020-ban a legtöbb bűncselekmény, számszerűen 813. A dobogó második fokát Borsod-Abaúj-Zemplén megye foglalta el, 100 000 lakosra a vizsgált időszakban itt összesen 735 esetet rögzítettek. 

Kisebb meglepetésre a dobogó harmadik fokára a főváros, illetve BAZ megye után a Dunától nyugatra fekvő Tolna megye futott be. Itt 100 000 lakosra 647 bűncselekmény jutott. Ezzel pedig Tolna megye előzte az örök rosszhírű Nógrád megyét, ami az összetettben a negyedik helyen végzett, itt 100 000 lakosra 633 bűncselekmény jutott eddig az idén. 

A 600 vagy annál több 100 000 főre jutó bűncselekménnyel rendelkező megyék listája ezzel véget is ért. Az ötödik helyen tanyázó Somogy megyében a vizsgált időszakban 589 bűncselekmény jutott 100 000 főre. Somogy után összesen még 5 olyan magyar megye volt ahol 500-nál több bűncselekményt rögzítettek 100 000 lakosra. Ezek sorrendben, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Heves, Baranya és Győr-Moson-Sopron. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A listánk 10 legveszélyesebb helye tehát megvan, őket 8 olyan megye követi, ahol 100 000 főre nézve 400-500 közé esik az elkövetett bűncselekmények száma eddig idén. A lista legalján, 400 elkövetett bűncselekménynél kevesebbel Csongrád-Csanád, illetve Hajdú-Bihar végzett, 362, illetve 300 regisztrált elkövetett bűnesettel. 

Minden azt is jelenti, hogy Magyarország legbűnösebb helye, Budapest mellett megtaláltuk, Magyarország legbiztonságosabb megyéjét is, amely nem más, mint

Hajdú-Bihar megye.

Csak a mihez tartás végett, a Debrecen székhelyű megyéhez képest, Nógrádban, Tolnában és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is több mint kétszer annyi elkövetett bűneset jutott 100 000 lakosra vetítve. Budapesten pedig majdnem háromszor annyi, egészen pontosan 2,7-szer annyi bűncselekményt regisztráltak 100 000 lakosra vetítve, mint Hajdú-Biharban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem