Menlo Park, 2020. június 30.A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózat ikonikus, felfelé mutató hüvelykujjat ábrázoló emblémája a Kalifornia állambeli Menlo Parkban 2020. június 29-én. A gyûlöletbeszéddel és hamis információkat tartalmazó posztokkal kapcsolatos üzletpolitikája miatt egyre több cég jelenti be, hogy nem hirdet tovább a közösségi oldalon.MTI/EPA/John G. Mabanglo

Elismerték, rengeteg magyar Facebookját hallgatta le az állam: volt, akinél ennél is tovább mentek

2024. február 6. 09:02

A bíróság 133 titkos megfigyelést engedélyezett tavaly, de ennél jóval több embert hallgathattak le a hatóságok. Emellett az állam 2023 első felében több mint 1400 ember adatait kérte le a Facebook anyacégétől, a Metától.

133 alkalommal engedélyezett 2023-ban a Fővárosi Törvényszék nemzetbiztonsági feladatok ellátása során titkos információgyűjtést. Az erre vonatkozó statisztikákat a hvg.hu kérte ki. A lap hozzáteszi, mindez nem azt jelenti, hogy összesen ennyi embert figyeltek meg titokban a hatóságok, mivel adott esetben egy-egy engedély több célszemélyt is takarhat. Az erre vonatkozó kérdésre nem kaptak választ, viszont azt tudni, hogy 2022-ben a 149 kiadott engedély összesen 251 célszemélyre vonatkozott.

A megfigyelés eszközei közé tartozik például az, mikor telefonokat hallgatnak le, titokban felbontják a célszemélynek érkező postai küldeményeket, információs rendszereket figyelnek meg, vagy egy adott helyre telepítenek titokban megfigyelő eszközöket.

A portál szerint a magyar állam a 2023 januártól júniusig tartó időszakban 1033 darab adatkérést küldött a Facebook anyacégének, a Metának, összesen 1413 felhasználói fiókkal kapcsolatban. Az óriásvállalatnak 13 esetben sürgős, vészhelyzeti kérvényt is küldtek egy-egy üggyel kapcsolatban.

Címlapkép: John G. Mabanglo, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm