0 °C Budapest

Egészségesebb az, aki családban él: a válságra is megoldást jelent

Pénzcentrum
2013. október 29. 13:06

A családnak komoly szerepe van az egészség megőrzésében, épp ezért a családközpontú intézkedéseknek a politikai döntéshozók számára is fontosnak, hasznosnak kell lenniük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egészségkilátások a családi életben sokkal jobbak, tovább élnek azok, akik családban élnek - mondta el az OTP - Portfolio.hu Öngondoskodás az Egészség Jegyében Konferencián Csernyikné Póth Ágnes pszichológus, főiskolai tanár. A szakember hozzátette: az egyedülállóknak sokkal nagyobb kockázatuk van olyan betegségekre, mint a szívinfarktus, ráadásul a családban jobbak a rehabilitációs esélyek, egyfajta immunerősítőként is működik.

Épp ezért a családközpontú intézkedéseknek a politikai döntéshozók számára is fontosnak, hasznosnak kell lenniük. A pszichológus szerint fontos demokratikus alapelv a jövő fenntarthatósága is. A másik oldalról ugyanakkor minden családi zavar a jövő nemzedékének zavaraihoz vezethet.

A család jelenti a megoldást a válságra

Napjainkban a szegénység egyik legfőbb forrása az információhoz való hozzáférés, az információ-felhasználás tudásának, készségeinek a hiányából fakad - mondta el előadásában Major Gábor, a Hitel-S Program vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. A szakember kiemelte: az elmúlt évek gazdasági válsága sok családot értékválságba sorolta, az addigi értékek a krízis alapjává lettek. Csökkent a másod-és harmadállások lehetősége, a családi vagyonok értéke, a jó (banki) ügyfelek rossz ügyféllé váltak, és jelentősen sérültek a családon belüli szerepek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Major Gábor ugyanakkor úgy látja, hogy a válságra adott válasz kulcsa a család, ami értéket és jövőt hordoz, közösséget ad, fel tudja dolgozni a válság tapasztalatait, mintát és keretet ad az "élhető élethez".

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39