14 °C Budapest

A világ legnagyobb bukását produkálta az AIG!

2009. március 2. 15:15

Egyetlen negyedév alatt 61,7 milliárd dollárt, vagyis több, mint az éves magyar GDP felét bukta el az American International Group (AIG), mely nem is olyan rég, még a világ legnagyobb biztosítótársasága volt. A veszteség természetesen rekord, ekkora  mínusz még nem volt a nagyvállalatok történetében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A társaság forgalma 23,8 milliárd dolláros negatívummal zárt, miután a korábbi befektetéseinek nagy részét egyszerűen le kellett írni. A biztosító befektetési portfóliójának újraértékelése nyomán 21,6 milliárd dollárnyi mínusz került be a könyvelésbe.

Az AIG biztosítói tevékenysége 2,8 milliárd dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, a biztosításainak jelenértéke 16,3 százalékkal 9,2 milliárd dollárra esett vissza. Az üzemi veszteség 37,9 milliárd dollár volt, ami több, mint tízszerese a 12 hónappal korábban elkönyvelt negatív eredménynek.

Az eredmények közlése előtt jelentette be az amerikai Pénzügyminisztérium, hogy 30 milliárd dolláros tőkeinjekciót kap az államtól a bajba jutott biztosítóóriás. Az államnak az intézkedések által összesen 77,9 százalékos részesedése lesz a társaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?