12 °C Budapest

Egy biztosító, aki mindent visz

Pénzcentrum
2008. november 20. 10:56

Az idei kötelezőbiztosítás-váltási kampányban - az új kötések számát illetően - messze megelőzi versenytársait az Allianz - derül ki a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. legfrissebb jelentéséből. A biztosító 29 %-os részesedést ért el; eredményét azonban árnyalja, hogy ő vezeti a felmondások kategóriáját, 15 %-nyi megszüntetett szerződéssel. Az MKB Biztosító, a Signal és az Uniqa a kötési mezőny végére került; az idei kampányban eddig gyakorlatilag mérhetetlen az eredményük - derül ki a PBA-nál eddig megkötött 16 ezer szerződés elemzéséből. A kötések átlagos díja 29 400 forint körül alakul.

Az online piacon harmadik legnagyobb részesedéssel rendelkező biztosítási alkusznál a kötelezőbiztosítás-váltási kampány első három hetében 16 ezer ügyfél adott megbízást biztosításkötésre. Amennyiben valamennyi, a www.pba.hu oldalon kalkuláló ember megkötötte volna kötelezőjét, az új kontraktussal 3 és fél milliárd forintnyi megtakarítást érhetett volna el. Az idei évben egyébként megdőlhet az átkötési rekord: a tavalyi 650-700 ezres szinthez képest 2008-ban akár 1 millióan is válthatnak.

A PBA szakértői által kalkulált átlagos kötési díj az idei évben 29 400 Ft. Az árak tekintetében az Uniqa vezet, a maga 39 ezer forintos átlagdíjával. A legalacsonyabb átlagos kötési díj a K&H-ra jellemző: ez mindössze 15 ezer forint.

Az új szerződések megkötésének versenyét az Allianz vezeti; a 30 %-os kötési kedvezmény az adatok alapján sok embert csábít a társasághoz - 29 %-os részesedésével maga mögé utasít minden biztosítót. Az Allianzot követi az idén alakult Wabard, amely díjképzése alapján a 2008-as szezon slágere a "fapados" kategóriában. Átlagdíja mindössze 21 ezer forint, a tortából 17 %-os részt hasít. A MÁV ÁBE csődje nem volt olyan végzetes hatással az egyesületi formában működő biztosítókra, mint ahogyan azt prognosztizálták: a KÖBE 14 %-os részesedésével a harmadik az új kötéseket tekintve (átlagdíja 34 ezer forint).

Óriási hátrányát már biztosan nem tudja ledolgozni az MKB Biztosító, a Signal és az Uniqa; e három biztosítóhoz szerződött ügyfelek száma a PBA-nál gyakorlatilag mérhetetlen. Az MKB 0,04 %-ot, a Signal 0,1 %-ot, míg az Uniqa 0,5 %-ot ért el a kampány első három hetében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A felmondások aránya is érdekes képet mutat a hazai biztosítókról s a kampányról. Legtöbben az Allianztól váltak meg (15 százaléknyian), amely a társaság piaci részesedése alapján érthető is. A KÖBE-t az ügyfelek 12 %-a hagyta el, míg a K&H-nál az ügyfelek 11 %-a nem hosszabbított. A legkevesebb felmondást az MKB és a Signal könyvelhette el. Előbbi 0,1 %-át, míg utóbbi 1,9 %-át vesztette el ügyfeleinek a mai napig. A kötelezőbiztosítás-váltó kampány igazi hajrája december 1-jén 0 óráig tart; eddig az időpontig mondhatja fel az elégedetlen ügyfél szerződését, míg az új szerződést 2008. december 31-én 0 óráig köteles megkötni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?