11 °C Budapest

Lecsapott EMMA - Mit tehet akinek nincs biztosítása?

Pénzcentrum
2008. március 3. 09:00

Több százmillió forintos károkat okozott a hét végi orkán. A kormány rendkívüli támogatást ígért a károk mielőbbi helyreállításához - írja a Népszabadság.

A meteorológiai szolgálat szombaton nem sokkal dél előtt adott ki első fokú, úgynevezett piros jelzést. A viharciklon pár óra alatt végigsöpört a Dunántúlon, és délután két órára már a főváros térségében végzett komoly pusztítást, itt 140 kilométeresre erősödött. Budapesten főként belvárosi épületeket rombolt, de megtépázott új házakat is.

A vihar Nagyszentjánoson 250 ingatlant rongált meg. Bábolnánál egy kamion a sztrádára zuhant a felüljáróról, a Fertő tóból szörföst kellett kimenteni, Sopronnál az osztrákok időlegesen lezárták a határátkelőt, mert kidőlt fák torlaszolták el az utat. Vas megyében a 80-110 kilométeres sebességű szél fákat döntött a közutakra, villanyvezetékeket tépett le, tűzfalakat és háztetőket bontott meg.

Győr-Moson-Sopron megyén kívül a legtöbb káresetet a főváros térségéből, valamint, Békés és Fejér megyéből jelentették. Ez utóbbi megyében például Beloianniszban a könyvtár tetejét tépte le a szél, míg Kajászón a művelődési házat, az általános iskola tetejét és a református templom tornyát tette tönkre a vihar. Békés megyében Dévaványa szenvedte a legsúlyosabb károkat.

Budapesten és Pest megyében több ház tetejét is megbontotta a szél, az utcákat törmelék borította, több helyen nem működtek a közlekedési lámpák sem. Több bevásárlóközpont tetejét is megrongálta a szél, és számtalan gépkocsi tört össze a kidőlő fák és leszakadó ágak súlya alatt. Dél-Budán délután óránkénti 140 kilométeres, orkánerejű szelet mértek egy lágymányosi egyetemi épület tetején elhelyezett műszerrel. Ez a szélerősség hasonló a 2006. augusztus 20-i, halálos áldozatokat is követelő, tragikus kimenetelű viharban mért orkán erejéhez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A biztosítók szakemberei folyamatosan mérik fel a károkat és gyorsított ügyintézéssel segít a mihamarabbi kárenyhítést. Sokaknak azonban nem volt biztosítása. Ők az önkormányzatok és az állam segítségére számíthatnak.

A viharos szél vasárnap délután ismét megerősödött, helyenként 90-100 kilométeres óránkénti sebességgel fújt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a légmozgás hétfő hajnalra mérséklődik. Keddtől azonban újabb erős széllel, hózáporokkal átmeneti lehűlés kezdődik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm