Ha unod az ügynököket - Biztosítás kicsit másként...

Pénzcentrum
2007. augusztus 21. 09:00

Novemberben indul az első direktbiztosító Magyarországon. A Generali - Providencia Biztosító Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Genertel az olasz sikerek után itthon is megjelenik a piacon - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eddigi biztosítóktól az különbözteti meg a Genertelt, hogy termékeit teljes egészében elektronikus formában fogja kínálni, nem lesz saját tanácsadói hálózata. Az életbiztosítási termékekkel nem foglalkozó vállalat leginkább lakossági tömegbiztosításokat fog piacra dobni.

A legelső cél a kötelező gépjármű felelősség biztosítás területén részesedés szerzése, ezért is kezdi meg működését november 1.-én. Ezen kívül leginkább casco, lakás-, baleset-, és utasbiztosítási termékeket kínál majd az ügyfeleknek.

A Generalitól kap háttértámogatást az új biztosító, a személyi állomány nagy része a tulajdonostól fog érkezni. Olaszországban a '90-es évek óta működik ebben a formában a Genertel, nem kevés sikerrel. A magyarországi megjelenéstől is azt várják, hogy jelentős piaci részesedésre tehet szert a vállalat a nem élet biztosítási termékek terén.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06