19 °C Budapest

Kamatadó hajrá 2.0 - Új termékeket dob piacra az OTP Garancia

Pénzcentrum
2007. július 24. 13:31

Az OTP Garancia Biztosító Zrt. 2007. július 30. és 2007. szeptember 9. között két új befektetési lehetőséget is kínál. A Generáció Életbiztosítás 5 éves tartamú Ázsia és 10 éves tartamú Válogatott egyszeri díjfizetésű portfóliói az OTP Bank fiókjaiban is elérhetőek. A két konstrukcióban közös, hogy bónusszal indulnak, az értékesítési időszakban 7,5%-os hozamot garantálnak, tőkegaranciát és életbiztosítási védelmet nyújtanak.

A Generáció Ázsia Portfóliót elsősorban azoknak ajánlja a biztosító, akik az öt éves tartam alatt az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó ázsiai részvénypiacokon jelen lévő vállalatok részvényeinek hozamából részesednének tőkegarancia mellett, és az árfolyamok esetleges visszaeséséből is profitálni kívánnak.

A Generáció Életbiztosítás Ázsia Portfólióját egy Magyarországnál kedvezőbb hitelminősítéssel rendelkező, vezető európai bank, a BNP Paribas Bank (Franciaország) által kibocsátott változó kamatozású Kötvény alkotja. A Kötvény hozama a rendkívül gyors ütemben fejlődő, és várhatóan a jövőben is erős gazdasági növekedést megvalósító Japán, Dél-Korea és Kína 5 vezető vállalata (pl.: Mitsubishi Financial Group, Nissan Motor, Samsung Electronics, Cheung Kong Holdings) részvényeinek árfolyam-alakulásához kötött. A konstrukció speciális befektetési ügyletek alkalmazásával úgy teszi lehetővé az ázsiai részvénypiacok nyújtotta magas hozamokból való részesedést, hogy az ügyfelek a tartam első két évében bekövetkező esetleges korrekcióból is profitálhatnak.

A Generáció Válogatott Portfóliót pedig elsősorban azoknak ajánlja az OTP Garancia, akik kamatadó fizetési kötelezettség nélkül szeretnék megtakarításaikat 10 éves tartamra befektetni négy megbízható, jól teljesítő ágazatot reprezentáló portfólióba tőkegarancia mellett, a személyi jövedelemadó kedvezmény lehetőségével.

A Generáció Életbiztosítás Válogatott Portfólióját szintén egy Magyarországnál kedvezőbb hitelminősítéssel rendelkező, vezető európai bank, a Société Générale Bank (Franciaország) által garantált, változó kamatozású Kötvény alkotja. A Kötvény hozama egyenlő arányban kötött a négy megbízható ágazat húsz jelentős nemzetközi - európai, egyesült államokbeli és ázsiai - nagyvállalat (pl. Astra Zeneca, Bank of America, BP, Deutsche Telekom) részvénye által alkotott portfólió hozamához. A különleges kifizetési formulának és részvény-kiválasztásnak köszönhetően a termék a múltban kiválóan teljesített volna: az 1980 és 2007 közötti lezárt 10 éves időszakok éves átlagában 19 százalékos nettó hozamot ért volna el.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A két konstrukcióban közös, hogy mindkettő:

• bónusszal indul. A kockázatviselés kezdetekor a biztosító a befizetett egyszeri biztosítási díj minden 100 000 forintja után az Ázsia Portfólió esetében 0,25% (összesen maximum 2,5%), a Válogatott Portfólió esetében 0,5% (összesen maximum 5%) bónuszt ír jóvá.
• már az értékesítési időszakban is hozamot termel: a biztosító a befizetést követő második munkanaptól a befektetési időszak tényleges indulásáig (2007. szeptember 0-ig) terjedő időre éves szinten 7,5%-os hozamot garantál minden befizetésre.
• tőkegaranciát nyújt, melynek köszönhetően lejáratkor vagy a biztosítási esemény bekövetkeztekor az ügyfél legalább a befizetett tőkét, a bónuszt és az értékesítési időszakra jóváírt hozamot megkapja.
• A portfóliók bruttó minimumhozamának - a befektetési piaci események értékesítési időszak alatti alakulásától függő - mértékét az OTP Garancia Biztosító a honlapján (www.garancia. hu) és az OTP Bank fiókjaiban teszi közzé, 2007. szeptember 7-én.
• életbiztosítási védelmet nyújt: a biztosító a biztosított halála esetén a kedvezményezett részére a minimális lejárati szolgáltatás időarányos értéke illetve az egyéni számlán nyilvántartott befektetési egységek aktuális piaci értéke közül a nagyobbat és ezen felül a kockázati biztosítási összeget fizeti ki. A kockázati biztosítási összeg legfeljebb 5.000.000 forint lehet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44