6 °C Budapest
Close up senior man hands refueling his vehicle at gas station - Oil price increase concept

Úgy vesszük a benzint, mintha nem lenne holnap: mire tartalékolnak ennyire a magyarok?

2022. október 18. 16:31

Abszolút rekordott döntött a 95-ös benzin és a gázolaj fogyasztása 2022 első kilenc hónapjában - derült ki egy friss összesítésből.

Csaknem a felével nőtt a 95-ös benzin fogyasztása az év első három negyedében, mint a korábbi évek azonos időszakában - összesítette a Magyar Ásványolaj Szövetség az adatokat, amelyet aztán a Népszava írt meg. KIderült az is, hogy mivel 2022-ben eddig végig benzinárstop volt, inkább a 95-ös benzin és a dízel fogyott jobban, a prémium benzinek iránti kereslet több mint százmillió literrel csökkent szeptemberig.

Kiderült az is, hogy az összes benzin iránti kereslet 23 százalékkal nőtt, 1307 millió liter fogyott - ez természetesen abszolút rekord. A szakértők szerint az emberek félnek attól, hogy hamarosan vége is lehet a benzinárstopnak, így aki csak tud, igyekszik tartalékolni is. Hozzátették, hogy a kormány eddigi, benzinárstopos viselkedése miatt alakult ki ez az aggodalom: mint ismert, először a 3,5 tonnánál nehezebb, majd pedig a céges négykerekűek számára szűnzt meg az árstop.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem