2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Topséfek tesztelték: ez az öt legjobb virsli itthon


Két saját márkás termék is bekerült az öt legjobb hazai virsli közé, melyet neves séfek teszteltek. Csak olyan ételeket próbáltak ki, amelyek országszerte széles körben kaphatók és mindet úgy készítették el, ahogyan az a csomagoláson le van írva.

A Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide által létrehozott Made in Hungary gasztronómiai társulással hazai és nemzetközi szinten elismert séfekkel keresték az ország legjobb virslijét illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján. Olyanokat vizsgáltak, amelyek a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhetők, előrecsomagolt (védőgázas), 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítmények. 

Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag - séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek - a tesztlapon található kritériumok alapján. 25 pont volt a maximális, amit a virslik elérhettek, a 10 zsűritag átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb 18,7 pontot kapott. A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.

Top 5 virsli 2020-ban:

 • 1. Sága Royal virsli (85% sertéshús) 18,7 pont
 • 2. Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont
 • 3. Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont
 • 4. Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont
 • 5. Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4 pont

A Made in Hungary Magyarország prémium virslitesztjének tesztelői:

 • Barna Ádám Bisztró 42 társtulajdonos séf - Dining Guide Az Év Séfje 2018
 • Erdei János Pasztell Étterem séf - Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020
 • Gyekiczki János Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök
 • Hamvas Zoltán Bocuse d’Or Akadémia elnök
 • Pákozdi Nóra Dining Guide TOP100 főszerkesztő
 • Rosenstein Robert Rosenstein Vendéglő társtulajdonos
 • Sárközi Ákos Borkonyha/Textúra séf - Dining Guide TOP10 2020 - Michelin-csillag
 • Széll Tamás Stand/Stand25 társtulajonos séf - Dining Guide Év Étterme 2020 - Michelin-csillag
 • Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök
 • Lutz Lajos Párisi Passage executive-chef

Ami a listában kifejezetten érdekes lehet, hogy a második és az ötödik helyet egy boltlánc saját márkás terméke foglalja el.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van kanyarban az orosz vakcina: a magyarok köszönik, nem kérnek belőle
13 ezer fő töltötte ki a Pénzcentrum nagy covid-vakcina kutatását.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked