2018. április 26. csütörtök Ervin

Tömegek rohanták meg a Tescókat, Sparokat: ilyen is rég volt a boltokban


Bár a szabad földi magyar zöldség és gyümölcs termelés beindulására néhány hónapot még várni kell, az üzletekben már jócskán találni friss, vitamindús választékot. Ezek árai azonban még jócskán meghaladják azt az árat, amivel szezonban találkozhatunk, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az áruházak milyen akciókkal várják vásárlóikat gyümölcs és zöldség fronton. Jó hír azonban, hogy az általunk vizsgált magyarországi boltok mindegyikében van lehetőségünk kedvezményesen vitaminforráshoz jutnunk, sőt egyes esetekben akár fél áron is beszerezhetjük kedvenceinket.

Bár a tél egésze nem hozott megrendítő hidegeket, azért a február vége igencsak fagyosra sikerült. Nem csoda hát, hogy a tavasz megérkezésével egyre többeknek válik égetően fontossá, hogy a télen kimerült energiacelláit minél előbb feltöltse. Erre pedig tökéletesen alkalmasak a gyümölcsök és zöldségek. A probléma csak az, hogy a magyarországi termésekre (kiváltképp szabadföldeken) még jó darabig várni kell. Ezért az áruházakban bizony jócskán bele kell nyúlni a pénztárcájába annak, aki friss gyümölcsökre zöldségekre vágyik.

Jó hír azonban, hogy üvegházakban májustól már érik a paradicsom, uborka és például a póréhagyma is, továbbá hogy a különböző fajtájú salátáknak már el is érkezett a szezonja. Mindennek tükrében megnéztük, hogy a legnagyobb magyarországi áruházláncok milyen akciókkal várják vásárlóikat zöldség és gyümölcs fronton. Az akció-mustra mellett azonban készítettünk egy táblázatot arról is, hogy a különböző zöldségeknek és gyümölcsöknek pontosan mikor van a szezonja. Azaz, hogy mely hónapokban, mely termények tárolhatók, illetve betakaríthatók. Minden családnak érdemes tehát legalább egyet kitűznie belőle a hűtőre.


Zöldség, gyümölcs betakarítási és tárolhatósági ideje.

Spar

A Sparban a 15. héten 479 forintért lehet vásárolni fél kiló epret és 329-ért fürtös koktélparadicsomot. 1 kilogramm fejes saláta, salátacukkini és padlizsán pedig 129, 399 és szintén 399 forintért landolhat a kosárban. Mindezek mellett 1kg piros burgonyát 119, míg egy darab étkezési csípős paprikát 79 forintért szerezhetünk be.

További sparos akciókért fusd át az áruház aktuális akciós kiadványát!

Aldi

Az Aldi piacterén egy 125 grammos áfonya 599 helyett 399-be, míg első osztályú grapefruit kilója 399 helyett 249-be kerül. Negyed kilós koktélparadicsomot is beszerezhetünk fél áron 199 forintért. A padlizsán is olcsóbb, darabjáért 169 forintot kell kiperkálni. A laskagomba doboza 299, a kaliforniai paprika pedig 579 forintba kerül.

Még több aldis akcióért lapozd át a diszkont legújabb kiadványát!

Auchan

Az Auchanban a hónapos retek csomója 99, a fejes saláta darabja 119, míg a mangó 229/darab áron várakozik a gyümölcsosztályon. Az áruházban a padlizsán kilója 399, a fehér vagy barna csiperkegomba 699, míg a golden alma 369 forint. Ananászt 295 forintos darab áron lehet beszerezni, míg a Conference kört kilója 499, az őszibaracké pedig 999 forint. Magyar paradicsomot azonban kilónként már 589 forintért is lehet találni a boltban cirkálva.

Ha ennél is több akció érdekel az Auchanból, akkor nézd át az áruház aktuális akciós újságját!

Lidl

A Lidlben a kaliforniai paprika kilója 599, a padlizsáné pedig 339 forint. Fél kiló eperért 379 forintot kell kicsengetni, míg a 125 grammos rukkola csomagja 199-be kerül. Szombattól vasárnapig azonban a hegyes erős paprika darabjáért csak 69 forintot kell fizetnünk, egy kiló sárgaburgonyáért pedig 111-et. Csak a hétvégén olcsóbb lesz a hónapos retek is, ekkor egy csomóért 129 forintot kell fizetni, de a magnélküli fehérszőlő is olcsóbban landolhat a kosarunkban 1 299 forint helyett 899-ért.

A Lidl további akcióért olvasd el a diszkont legújabb akciós kiadványát!

Tesco

A Tescóban a fürtös paradicsom kilója 649, a fürtös koktélparadicsom csomagja (fél kiló) pedig 499 forintba kerül. Egy kígyóuborkáért 135 forintot, egy kiló sárga burgonyáért 109, míg egy kiló narancsért 289 forintot kell otthagyni az áruházban. A fehérszőlő fél kilós csomagja 529-ért, a kaliforniai paprikáé pedig 479-ért vár a zöldség és gyümölcsosztályon.

A Tesco további akciós ajánlataiért lapozd át az áruház aktuális akciós katalógusát!

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 12,94%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Cofidis, továbbá a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS