Online store selling clothes on website working on laptop ecommerce business from home. Woman packing new clothing fashion purchase in shipping packages for delivery. Panoramic banner.

Jó hír az online vásárlóknak: összeolvadhat két meghatározó hazai csomagküldő hálózat

2024. április 24. 13:58

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY - közölte a futárszolgálat. Az akvizíció révén a cég  magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

A régió kézbesítési infrastruktúrájának bővítésére irányuló átfogó stratégiájának részeként a SAMEDAY bejelentette a magyarországi Sprinter futárszolgálat felvásárlásának szándékát, amelyet jelenleg a hatóság vizsgál. Az akvizíció megvalósulását követően a vállalat magyarországi otthonon kívüli átvételi (out-of-home) infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet több mint 450 hazai átvételi ponttal, valamint a futárcég házhoz szállítási kapacitásai is az új tulajdonos működését erősítik majd.

A hazánkban jól ismert Sprinter expressz kézbesítő cég több mint 25 éve van jelen Magyarországon. A vállalathoz tartozik például az úttörőnek számító átvételi ponthálózat, a Pick Pack Pont brand és a több évtizedes múlttal rendelkező Sprinter futárszolgálat. Jelentős számú helyi és multinacionális webáruházat szolgál ki, továbbá határon átnyúló kiszállítási szolgáltatásokat is üzemeltet Romániában és más országokban egyaránt.

A SAMEDAY out-of-home átvételipont-hálózata Magyarországon 2024 végére mintegy 2200 easybox csomagautomatából és hagyományos átvevőpontból áll majd össze, lefedve Magyarország összes nagyvárosát és régióját. A megnövelt logisztikai kapacitások várhatóan a következő hónapokban válnak elérhetővé a webáruházak számára - írták.

A Sprinter ügyfelei továbbra is igénybe vehetik a korábban megszokott szolgáltatásokat. Emellett új szolgáltatásokhoz és az e-kereskedelemhez jól alkalmazkodó technológiai infrastruktúrához is hozzáférhetnek majd az akvizíció megvalósulását követően. A Sprinter alkalmazottai és az alvállalkozói is folytathatják tevékenységüket, és a tranzakció lezárását követően a SAMEDAY ambiciózus fejlesztési terveit figyelembe véve további növekedési lehetőségekhez juthatnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vállalat felvásárlásával a több évtizedes, jelentős helyi piacismeret és szolgáltatási kultúra egyesül egy dinamikusan fejlődő, korszerű regionális CEP piaci technológiai és futárszolgáltatóval, így új, versenyképes választási lehetőség jön létre a magyar és multinacionális online kis- és nagykereskedelmi vállalkozások számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem