8 °C Budapest

Mutatjuk: ilyen az új Nespresso-kapszula, Magyarországon is kapható

2021. március 18. 12:40

Újdonsággal jelentkezett az adagolt kávék piacának legfontosabb szereplője: új típusú kapszulákat és új készülékeket dob piacra a Nespresso Magyarországon is - jelentették be szerdán. A klasszikus formátumú kapszulák és kávéfőzők továbbra is elérhetőek lesznek.

Jelentős befektetéssel támogatja új, Vertuo típusú kapszuláinak és kávéfőzőinek piaci bevezetését a Nespresso - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Alberto Vercelli, a cég magyarországi vezetője.

A cégvezető hozzátette: a kapszulák, amiket márciustól hoztak be a magyar piacra, formájukban jelentenek újdonságot, és maga a főzési rendszer is más - ezt az új eljárást Centrifusion-nek nevezték el, és intenzívebb ízű kávét nyújt, a fogyasztó új ízjegyeket fedezhetnek fel. A temékfejlesztéssel új fogyasztókat terveznek elérni, és növelik a márka ismertségét.

Alberto Vercelli kiemelte: értékelésük szerint az adagolt kávé nem jelent pazarlást, ezt bizonyítja az is, hogy 2022-ben a cég teljesen karbonsemleges lesz, a kapszulákat és a zaccot pedig szinte teljesen újra tudják hasznosítani.

219 forintért is lesz kapszula

1986 óta létezik a cég kapszulás technológiája, a magyar piacra 15 évvel ezelőtt lépett be a Nespreso. Ugyanakkor - ahogy a sajtótájákoztatón is elhangzott - a kávézási szokások az elmúlt években Magyarországon is megváltoztak. Az új láncok, a kézműves termékek megjelenésével a fogyasztók is többféle kávét szeretnének az otthonukban elkészíteni: ezt, az újdonságokra nyitott vásárlói szegmenst célozzák meg az új termékekkel.


A most bevezetésre kerülő technológia már 25 országban elérhető. A rendszer működési elve, hogy a gép a kapszulát 4 ezer fordulat/perc sebességgel forgatja, és közben főzi le a kávét, így krémesebb lesz a végeredmény. A készülék tetején összesen egy gomb található: egy lézeres szkenner van a készülékbe beépítve, ami leolvassa a kapszula oldalán levő vonalkódot, így azonosítja, hogy milyen kapszulát helyeztek be (háromféle méret kapható), és tudja, hogy milyen vízhosszal, hőmérsékleten, forgási sebességgel főzze a kávét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bevezetéskor 27-féle kávé elérhető, ezek újfajta ízeket is jelentenek. 4-féle csészeméretben kaphatók a termékek (40, 80, 150 és 230 ml), szeptembertől pedig 0,5 literes "kancsó" méretű kávé főzésére is alkalmas kapszula is kapható lesz. Az új kapszulák is újrahasznosíthatóak: Debrecenben dolgozzák fel, hasznosítják újra az alumíniumot és a zaccot. A rendszerbe fenntartható módon termelt kávé kerül, és 85%-ban újrahasznosított alumíniumból készülnek a kapszulák.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a kávéfőzők fogyasztói ára 49.990 forint. A kapszulák ára 149 és 219 forint között lesz, az ár méret és típus szerint változó.

A klasszikus, kis formátumú kapszulák és kávéfőzők ugyanakkor továbbra is elérhetőek lesznek: a cég nem feltétlenül tekinti konkurensnek a két terméket, az új rendszerrel elsősorban a hosszú kávék kedvelőit célozzák meg.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem