2 °C Budapest

Medencéket lehetne megtölteni ennyi kézfertőtlenítővel: tényleg ilyen sokra van szükség?

2020. május 14. 11:34

Az elsők között vette ki részét a koronavírus-járvány elleni védekezésben a hiánycikknek számító kézfertőtlenítő gyártásával a kaposvári székhelyű Hungaro-Gal Gyógyszergyártó és Szolgáltató Kft., de a cég menedzsmentje szerint mostanra érezhető hazánkban a kézfertőtlenítő ellátás stabilizálódása, ezért a hazai cégek felkészülhetnek az exportlehetőségek kiaknázására. A Hungaro-Gal március közepe óta 300 ezer liter terméket állított elő az átalakított gépsorain és a kialakult helyzet miatt már az Egyesült Államokba és Spanyolországba is szállít a termékekből.

A cég a WHO ajánlásának megfelelő receptúra alapján gyártja a kézfertőtlenítőt 2020 márciusa óta. A vállalat üzemének gépsorain korábban alkoholtartalmú spray formájú készítményt állítottak elő. A gyártósor átállításával - és a 45 fős létszám megduplázásával - napi 24 órában 3 műszakban 8000 liter készterméket termelnek naponta 300ml, 500ml, 1000ml és 5 literes kiszerelésben.

Az ügyvezető elmondása szerint érzékelhető - köszönhetően részben a nemzeti összefogásban résztvevő nagyvállalatoknak -, hogy a kézfertőtlenítő ellátásra vonatkozó országos kereslet-kínálat egyensúlyba került és a gyógyszertárban, kiskereskedelemi láncok polcain folyamatosan és nagy mennyiségben elérhetők a termékek. Ugyanakkor a Hungaro-Gal vezetősége új tendenciákat tapasztal a magyar piacon:

Alig néhány hete még az volt a cél, hogy a kézfertőtlenítő hiányt orvosoljuk az országban és valamennyi ember számára elérhetővé tegyük a termékeket. A felvásárlási láz csillapodásával azonban a vásárlók által támasztott magasabb elvárások is megjelentek - mint a kellemesebb illat, jobb állag, kisebb kiszerelés -, így a termékfejlesztés is egyre inkább ezen igények kielégítésének irányába halad, mely komolyabb fejlesztőlaboratóriumot, tapasztalt technológus és gyógyszerész szakembereket igényel.

"Korszerű technológiákat alkalmazó gyógyszergyártóként mi erre már a kezdetektől hangsúlyt fektettünk, és arra is, hogy az értékesítés olyan ellenőrzött partnereken keresztül történjen, akiket ebben a járványidőszakban nem a túlzott profitszerzés motivál" - mondta Krümmer Bence, a cég ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető úgy látja, hogy a megnövekedett magyar gyártói kapacitások és a piac telítettsége miatt a hazai cégek elgondolkodhatnak azon, hogy a külpiacokra is kilépjenek kézfertőtlenítő termékeikkel és Magyarország régiós, sőt európai fertőtlenítőszer ellátóvá váljon. A Hungaro-Gal kézfertőtlenítő szállítmányai már heti rendszerességgel érkeznek Spanyolországba és az Egyesült Államokba, ezzel is segítve az ottani védekezést. Az exportpiacok kiszolgálása mellett, a társaság teljes mértékben felkészült a hazai újra nyitó intézmények, kiskereskedelmi láncok, szolgáltató és vendéglátó egységek kézfertőtlenítő ellátására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem