Címke: gyógyszergyártó cégek (21 cikk)

Gosztola Judit | 2020. március 27. 10:04

A második hullám kritikusan érinti ezt a szektort, több 10 ezer munkavállaló kerülhet utcára

Dénes Rajmund Rolanddal, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének (MMOSZ) elnökével február közepén beszélgettünk. Akkor még csak sejthető volt, hogy az életünket valamilyen szinten biztosan befolyásolja majd az akkor még Vuhanban tomboló koronavírus, de ilyen helyzetre azért nem számítottunk. Azóta tömegek kerültek utcára, a hírek szerint elsősorban a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg a cégek. A szakember segítségével körbejártuk, milyen változások várhatóak a munkaerőpiacon, mire lehet számítani a következő hónapokban. Interjú.

Pénzcentrum | 2010. április 23. 09:32

Papíron 16% volt a társaságok adója - Valójában jóval kevesebb

A törvényben szereplő társasági adó és különadó mértékéhez képest jóval kevesebb adófizetési kötelezettsége volt sok vállalatnak, köztük a legnagyobb tőzsdei cégeknek is. A valós adóterhelés nagyjából 10% körül alakult a korábbi években - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Pénzcentrum | 2009. október 21. 16:58

Változhat a gyógyszerek csomagolása! Mire figyelj?!

Európai gyógyszergyártók közös eredetiségigazoló kódrendszer tesztelését kezdték meg a napokban Svédországban. Terveik szerint a programból akár európai szabvány is lehet.

Világgazdaság | 2009. március 19. 08:45

Kátyúba kerülhet a magyar gyógyszeripar

Drasztikusan visszaeshet a hazai gyúgyszergyártás, ha a kormány nem változtat a szektorral kapcsolatos politikáján. Két éve még azzal hitegették őket, hogy húzóágazattá válhatnak az országban.

Pénzcentrum | 2008. november 18. 10:00

Sok az álpirula: vigyázz, mit veszel be!

Egyre veszélyesebbekké válnak a hamis gyógyszerek, mivel azok összetevői között már nem csupán ártalmatlan szerek, hanem káros anyagok is megtalálhatóak. Éppen ezért az Európai Unió offenzívába kezdett az álgyógyszerek elterjedésének megakadályozására.

Pénzcentrum | 2007. december 19. 12:30

Egészségügyi reform: a szomszédban sem sikerült?

A héten elfogadott egészségügyi reform nagy port kavart az országban. Senki nem gondolta, hogy valóban megszavazzák a több biztosítós rendszert, és most, hogy ez bekövetkezett, kezdtünk el körbe nézni, hogy azoknál a szomszédainknál, akik ezt bevezették már, hogyan is zajlott, és vajon érdemes volt-e...