Consumer, mother and girl shopping, in store and grocery to select items, happiness and purchase. Customer, mama and daughter in aisle, food groceries or shoppers in supermarket, products and talking

12 lappangó költség, ami vagyonokat húz ki a zsebedből: regeteget spórolhat, aki ezeket időben felismeri

2024. április 18. 19:15

17 olyan mindennapi pénzpazarló szokást gyűjtöttünk össze, amelyek elhagyásával hatékonyan takarékoskodhatunk a mindennapokban, egy talicskányi pénzt spórolva meg ezzel.

Napjainkban számos hétköznapi tevékenység során  csak pazaroljuk a pénzünket, amelyek közül sok elkerülhető lenne némi tudatossággal és előrelátással. Az alábbiakban 17 olyan gyakori kiadást szedtünk össze, amelyek jelentős megtakarítási lehetőségeket rejtenek.

A palackozott víz vásárlása jelentős költség havonta, a saját palack használata jelentős megtakarítást eredményezhet. Hasonlóképpen, a feleslegesen égő villanyok kikapcsolása az energiaszámlák csökkentésének egyszerű módja. Az éttermi étkezések gyakoriságának csökkentéséveé és az otthoni főzés preferálásával szintén jelentős összegeket takaríthatunk meg havonta. Az impulzusvásárlás kerülése és a tudatos tervezés segíthet elkerülni a felesleges kiadásokat - szedte össze a legjobb lehetőségeket az msn.com.

A márkás termékek helyett az olcsó alternatívák választása, valamint az otthoni kávéfőzés is jelentős megtakarítást eredményezhet. A légkondicionáló felesleges használata növeli a közüzemi számlát.

Az otthonról hozott ebéd, az újrahasznosítható bevásárlótáskák használata is jó módszer a költségcsökkentésre. A nagyobb tételben történő vásárlás és az online vásárlás korlátozása szintén elősegítheti a pénztárca kímélését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Élelmiszer-vásárlás előtti tervezés, árfigyelés és az alternatív közlekedési módok választása tovább csökkenti a kiadásokat. Végül, de nem utolsósorban, a márka nélküli gyógyszerek vásárlása ugyanolyan hatékony lehet, mint márkás társaiké, de jóval kedvezőbb áron.

Ezeknek a tippeknek a figyelembe vétele segíthet abban, hogy kevesebbet költsünk felesleges dolgokra és többet takaríthassunk meg hosszú távon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem