21 °C Budapest
Szeged, Hungary - June 25, 2020: Big Red Sign Tesco at British Supermarket Store.

Kitálalt a Tesco-vezér: megértjük, hogy a magyarok külföldre járnak bevásárolni

2023. április 14. 09:01

Látható, hogy az emberek jobban vigyáznak a pénzükre, immár többször is meggondolják, hogy az alapvető cikkeken kívül mire költenek - mondta Martin Coulam, a Tesco Magyarország működési igazgatója. Megérti, hogy sokan a határon túlra járnak bevásárolni, de az árakat szerinte több szempontból sem érdemes összehasonlítani.

A húsvéti időszak felülmúlta a várakozásokat, általában közvetlenül az ünnepek előtt tetőzik a forgalom a kiskereskedelemben, de ezúttal még ennél is korábban bekövetkezett: ahogy a fizetések megérkeztek a bankszámlákra, az emberek egyből elindultak bevásárolni, április eddig több mint biztató - számolt be a Világgazdaságnak Martin Coulam, a Tesco Magyarország működési igazgatója.

Mint elmondta, látható, hogy az emberek jobban vigyáznak a pénzükre, a ruházati, háztartási és kertészeti cikkek esetében látszik, hogy immár hátrébb rangsorolták őket a szükségleteiknél a vásárlók. Hasonló igaz a szépség- és babaápolási szerekre, valamint az állateledelekre is. Az élelmiszereknél csökkent a hús- és tejtermékek iránti kereslet, de zöldségből és gyümölcsből is kevesebbet vásárolnak, mint korábban.

Coulam arról is beszélt, kihívást jelent megbirkózni a megnövekedett termelői, beszállítói árakkal, amik sok esetben a hazai inflációtól függetlenek. Bár az utóbbi időben már csökkenni kezdtek a beszállítói költségek, így több terméket is olcsóbban tudnak adni, de a magyarok továbbra is árérzékenyek. Megérti azokat, akik az országhatárt átlépve intézik a bevásárlásukat, bár úgy véli, az árakat több szempont miatt sem érdemes összehasonlítani: a régióban nincs egységes fizetőeszköz, eltér az áfa, az adózás, az energiaköltségek mértéke, és a beszállítók is különböznek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem