14 °C Budapest
Background image of industrial conveyor belt at clean food production factory with unrecognizable female worker operating machine units, copy space

Fontos változás a magyarok kedvenc filléres tejtermékeinél: erre jobb, ha figyelsz

2021. augusztus 3. 20:01

A Pöttyös illetve a Danone is újdonsággal rukkolt elő a túró alapú édességek területén.

A FrieslandCampina Hungária bejelentette, új terméket dob piacra a Pöttyös, nevezeten egy Túródesszertet.  A boltokban júliusban jelent meg az új termék, ami három különféle öntettel vásárolható meg (csoki, eper, karamell).

Izgalmas, hogy a nagy vetélytárs, Danone éppen most csomagolta újra krémtúróját a boltokban. Mint írják, a tudatos fogyasztói választás támogatása érdekében idén júliustól kezdődően elsőként a Danone Krémtúró csomagolásán vezeti be a Nutri-Score jelölést. A kutatásokon és fogyasztói felméréseken alapuló, önkéntesen használható, az élelmiszerek csomagolásának elülső oldalán feltüntetett tápértékjelölés bevezetését számos nemzetközi tudományos és fogyasztói szervezet, - mint például a WHO és BEUC - valamint az Európai Unió több országa is szorgalmazza. A jelölés hazai alkalmazása többek között a Magyar Elhízás Elleni Társaság, támogatását is elnyerte.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?