6 °C Budapest

Itt a Meki nagy dobása: mutatjuk, milyen különlegességgel készülnek nyárra

2019. június 7. 12:30

Megérkezett a legújabb Maestro burger a magyar Mekibe, ahogy az eddigiek, ez is csak pár hétig lesz kapható.

Új, limitált Maestro Burgert dob piacra a McDonald's Magyarországon: a szarvasgomba, a libamáj és az olaszos ízek után ezúttal a tradicionális burgert ötvözték a modern konyha trendi alapanyagaival.

A Kápia Kárl nevű burger az étteremlánc honlapja szerint mákos-szezámmagos zsömlében érkezik, és a két húspogácsa mellett drillezett kápia paprika és medvehagymás-majonézes szósz is van benne. A burger csak néhány hétig lesz kapható.

Ilyen alapanyagokkal etetnek minket

Korábban a Pénzcentrum megnézte, milyen alapanyagokat használnak a burgerekbe, és az is kiderült, meddig tervezik az egyes promóciókat.

Az egyes promóciókat kettő-hat hetes periódusokra tervezzük. Azok hosszát befolyásolja a promóció jellege, illetve a felhasznált alapanyagok elérhetősége

- válaszolta a McDonald’s arra a kérdésünkre, általában mennyi ideig kaphatók a különlegesebb szendvicsek és az időtartam milyen tényezőktől függ. Hogy mégis mi alapján határozzák meg, mi kerüljön a "hazai ízek" promóció kínálatába, közölték, az új ízek bemutatása előtt mindig végeznek kutatást. Arra a kérdésre, hogy az új szendvicsek bevezetését mégis milyen kutatás előzi meg, azt a választ kaptuk, hogy üzleti okokból ezzel kapcsolatban nem adnak bővebb információt. Azt írták, a libamájas szendvics abszolút ikonikus kedvenccé vált 2014-ben, ezért is hozták vissza a kínálatba a vállalat 30. születésnapján és ez a siker vezetett oda is, hogy bele mertek vágni a szarvasgombás újításba.

Presztízskérdés a Meki beszállítójának lenni

Gazdaságilag is jól járunk, hiszen jó áron adjuk el a libamájat, nem sokkal marad el az export ártól, de nem is csak ezért fontos a hazai McDonald’s-cal való együttműködés. Jó ajánlólevél, a külföldi partnereink is rendre rácsodálkoznak, ha a tárgyalások folyamán szóba jön

 - mondta a Pénzcentrumnak Dobosné Németh Ottília, az Integrál Zrt. ügyvezetője.

Az együttműködés egyébként nem új keletű.

2014-ben a McDonald’s Magyarország keresett meg minket, a szószokat szállító cég ajánlott bennünket a figyelmükbe. Akkor 12 tonna fagyasztott szeletelt libamájat szállítottunk a cégnek, idén 15 tonnát

- mondta az ügyvezető, hozzátéve, ez az összmennyiségnek csupán töredéke, az 500 tonnányi libamáj nagy része exportra megy, elsősorban Japánba. Dobosné Németh Ottília elárulta, tavaly külföldi McDonald’s-ok is megkeresték őket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez egy hosszabb távú üzleti együttműködés az amerikai céggel, nem kizárt, hogy a jövőben, a külföldi éttermeikben is magyar libamájat kapnak a vendégek

 - jegyezte meg.

Magyar alapanyagok dominálnak a Meki szendvicseiben

Az állandó kínálatban felhasznált csirkehús, ketchup és más szószok, friss hagyma, uborka, tojás és méz hazai gazdaságokból érkezik, ahogyan a hamburgerek alapanyagául szolgáló marhahús, saláta, paradicsom egy része is. A Capriovus másfél évtizede tartozik a McDonald’s beszállítói közé, évente közel 2 millió fertőtlenített héjú tojást illetve főzött, tisztított kemény tojást értékesít az étteremlánc számára. Kovács Róbert 1990 óta dolgozik a vállalattal, saját cégével, a Tendonnal pedig 2006-tól évente 600-800 tonna kicsontozott marhahúst szállítanak a vállalat húspogácsákat készítő partnerének.

Becsey Zoltán és Becsey-Sári Anita, az éttermekben kapható szendvicsek és saláták saláta alapanyagait, elsősorban jégsalátát, kisebb mennyiségben római salátát, piros és zöld lollo salátát, radicchio salátát termelnek a Csongrád megyei Balástyán. Áprilistól decemberig valamivel több, mint 1 000 tonna saláta terem a földjeiken, melynek közel fele kerül a McDonald’sba, túlnyomó részben itthon, de jut belőle Németország, Ausztria, Románia, Lengyelország, Csehország és Szlovákia McDonald’s éttermeibe is.

Dr. Lóczi János áprilistól novemberig, közel 2 hektáron nevel paradicsomot. A Lóczi család és vele együtt a Szentesi Gazdaszövetkezet a McDonald’s magyarországi megjelenésétől kezdve szállít zöldségeket az étteremláncnak. Termékeiket Szlovénia, Ausztria, Románia, Lengyelország, alkalmanként még Olaszország éttermeiben is fogyasztják.

A Meki szendvicseiben található hagyma is Magyarországról származik, a Mezőker Kft. 28 éve látja el szárított vöröshagymával a hazai étteremláncot, emellett egész Európában a McDonald’s egyik jelentős beszállítójaként tartják számon.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem