7 °C Budapest

Ősztől jönnek az új pénztárgépek

2016. február 26. 09:00

Százezer forint áfatartalom felett lesz kötelező az online számla, ősztől pedig két körben jönnek majd az új online pénztárgépek is - írja a Világgazdaság.

Az idén kiterjesztik az online pénztárgépek rendszerét, és 30-50 ezer új kasszát állítanak be - mondta el Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese. Közölte, hogy gondolkodnak még az online számlázás bevezetésén is, itt "bizonyos értékhatártól" a számla ugyanúgy automatikusan bekerülne a hatóság rendszerébe.

A lap értesülése szerint százezer forint áfatartalom felett volna kötelező az online számlázás. Azt viszont még egyelőre nem tudni pontosan, mikortól vezetnék be a rendszert - szakértők korábban azt mondták, ehhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) informatikai fejlesztésére is szükség volna. Egyes értesülések szerint ősztől két körben jönnek majd az új online pénztárgépek, aminél két lépcsőben rendelnék el az online-osítást.

Az elsőbe - szeptemberi bevezetéssel, egy hónapos próbaidővel és októberi élesedéssel - azok a szolgáltatók tartoznának, akik a ma szabványos online gépeket is használni tudnák. A második határidő azokra vonatkozna, ahol fejlesztés szükséges az alkalmazáshoz: ilyenek lehetnek a taxisok.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm