13 °C Budapest

Extra szállodák: ami még a Bond könyvek íróját is megihlette...

Pénzcentrum
2008. november 20. 15:00

A Forbes magazin gyakran megörvendeztet minket különféle legek gyűjteményével, olvashattunk már extravagáns diákszállókról, celebek kedvenc hoteleiről és legdrágább szálláshelyekről is, most néhány ország legdivatosabb hotelét válogatták nekünk össze, amiből mi is szemezgettünk...


La Purificadora, Mexikó, Puebla, szobaárak: 550 dollártól

A szálloda már önmagában attól is extrémnek számít, hogy egy 19. századi szennyvíztisztító üzemből épült, melyben egy 30 méteres medence is helyet kapott, amit hotel vendégei a hallból is szemrevételezhetnek. Az igazi kuriozitása azonban valószínűleg abban rejlik, hogy az óváros közepén található a szálloda, amelyet ráadásul a világörökség részeként tartanak számon.

Post Ranch Inn, USA, Kalifornia, 550 dollártól

Ha valaki igazán környezettudatos, és ezt a szállodaválasztásában is kifejezésre szeretné juttatni, mindenképp látogasson el ebbe hotelbe, amelyben jógateremtől kezdve, bio éttermen át minden megtalálható, és a bevételükből még a kihalással fenyegett fajok támogatására is fordítanak. Tériszonyosoknak azonban nem ajánlott, mert a mindössze hat szobából álló szálloda egy kőszírt szélén található, az óceán felett.

Ksar Char-Bagh, Marokkó, Marrakech 758 dollár

Akik Marokkóba utaznak, és igazi, autentikus szállodában szeretnének megszállni, azoknak érdemes ezt a 14. századi ihletésű, mór építészeti stílusú hotelt választaniuk, amit világszerte az egyik legszebbnek tartanak.

A kívül-belül vízesésekkel, kutakkal teletűzdelt szállodában egy 1000 könyvből álló könyvtár is található, és hány szobához saját pálmafákkal teli kert is tartozik.

The Drake Hotel, Canada, Toronto 189 dollártól

Ez az 1890-ben alapított, majd 2004-ben újranyitott szálloda igazi retro hangulatot idéz, ahol még egy night club és egy galéria is helyet kapott, ahol egyszerre keveredik a 40-es évek hangulata a modern elemekkel, tapétákkal és bútorokkal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

The Gore Hotel, Nagy-Britannia, London 279 fonttól

A hotel mottója tulajdonképpen mindent elárul a jellegéről, szerintük ugyanis sikerült a tradíciót, a hagyományost egy kicsit megspékelniük. Az 1892-ben alapított szálloda attól is különleges, hogy egy híres színésznő, és énekes, Judy Garland itt élt valamikor, így el is neveztek róla egy szobát, de még Charles Dickens is megfordult a falak között, így hát a hangulat is ennek megfelelő.

ICEHOTEL, Svédország, Jukkasjärvi 200 dollártól

Ez szó szerint a világ egyik 2legcoolabb"szállodája, amit minden novemberben jégszobrászok, építészek, dizájnerek és egyéb művészek alkotnak meg, szigorúan csak jégből és hóból, hogy tavaszig elkápráztassa az idelátogatókat, majd elolvadjon. Temérszetesen a szállodában meg is lehet szállni, a jégből készült ágyakra ugyanis meleg bőröket húznak, és profi hálózsákot is adnak a vendégeknek, hogy ne fagyjanak meg.


Goldeneye Resort, Jamaica, Oracabessa 660 dollártól

Valószínű ebben a hotelben nem sok jamaicai fordult meg életében, ugyanis már az árfekvése is inkább gazdag turistáknak szól. A szállodát még csak 2 éve nyitották, azóta viszont Ian Fleming több novelláját is itt írta meg, hiszen ő maga tervezte az egész épületet, egy sziklaszirtre, a tenger felett. A legkellemesebb része talán az a külső "fürdőszoba", ahol a kád és a zuhanyzó trópusi növények között kapott helyet.

A listán helyet kapott még egy argentin szálloda, amely a világ legmagasabb szőlősdomjai között található, egy brit hotel, ami nem is annyira szálloda, hiszen az egész épület egyben bérelhető ki, potom 4,5 ezer fontért, és persze azt a francia szállodát sem hagyhatták soron kívül, ahol Catherine Denueve és Johnny Depp szokott megszállni...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem