4 °C Budapest

Aki utazni indul, egzotikus célpontot választ

Pénzcentrum
2007. november 7. 10:00

Az utazási irodák 15-20 százalékos eredmény-visszaesésre számítanak az idén, a megcsappant kereslet miatt. Egyelőre nincs nagy érdeklődés az év végi utazások iránt sem, az azonban már most látszik, hogy nem fogják vissza kiadásaikat azok a magyarok, akik végül a külföldi célponton vagy belföldi szállodákban való szilveszterezés mellett döntenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A költési kedv jól utolérhető azon, hogy a külföldi utazásokat választó magyarok főként az egzotikus célpontok iránt, így Thaiföld, Mexikó és Jamaica után érdeklődnek, de népszerű desztinációnak számít Bali, Brazília, a Seychelles-szigetek, a Maldív-szigetek, Kenya és Maritius is. Az utak ára 200 ezer forinttól fél-egy millió forintig változik, de találkozhatunk a piacon ennél drágább csomaggal is.

A Vista tapasztalatai szerint az egzotikus utak mellett népszerűek az olcsóbb, európai utazások, így London, Párizs és Róma is, ide sok esetben a hazai szállodák esetében érvényesnél kedvezőbb feltételek mellet utazhatnak a pihenésre vágyók.

Itthon főként a wellness szállodák, a kastélyszállók és a fürdővárosok iránt van érdeklődés, a négy-öt csillagos szállodák legjobb helyei már novemberben elkelnek. A belföldi forgalom egyébként is jelentősen bővült az idei évben, az IBUSZ például 18-20 százalékos növekedéssel számol, melyet várhatóan év végéig is tartani tud.

A Napi által megkérdezett utazási irodák szerint a gyér érdeklődés a jó időnek és a hosszú hétvégéknek köszönhető, melyeket a családok nem a karácsonyi vagy a szilveszteri utazás tervezgetésével töltöttek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?