12 °C Budapest

Aki utazni indul, egzotikus célpontot választ

Pénzcentrum
2007. november 7. 10:00

Az utazási irodák 15-20 százalékos eredmény-visszaesésre számítanak az idén, a megcsappant kereslet miatt. Egyelőre nincs nagy érdeklődés az év végi utazások iránt sem, az azonban már most látszik, hogy nem fogják vissza kiadásaikat azok a magyarok, akik végül a külföldi célponton vagy belföldi szállodákban való szilveszterezés mellett döntenek.

A költési kedv jól utolérhető azon, hogy a külföldi utazásokat választó magyarok főként az egzotikus célpontok iránt, így Thaiföld, Mexikó és Jamaica után érdeklődnek, de népszerű desztinációnak számít Bali, Brazília, a Seychelles-szigetek, a Maldív-szigetek, Kenya és Maritius is. Az utak ára 200 ezer forinttól fél-egy millió forintig változik, de találkozhatunk a piacon ennél drágább csomaggal is.

A Vista tapasztalatai szerint az egzotikus utak mellett népszerűek az olcsóbb, európai utazások, így London, Párizs és Róma is, ide sok esetben a hazai szállodák esetében érvényesnél kedvezőbb feltételek mellet utazhatnak a pihenésre vágyók.

Itthon főként a wellness szállodák, a kastélyszállók és a fürdővárosok iránt van érdeklődés, a négy-öt csillagos szállodák legjobb helyei már novemberben elkelnek. A belföldi forgalom egyébként is jelentősen bővült az idei évben, az IBUSZ például 18-20 százalékos növekedéssel számol, melyet várhatóan év végéig is tartani tud.

A Napi által megkérdezett utazási irodák szerint a gyér érdeklődés a jó időnek és a hosszú hétvégéknek köszönhető, melyeket a családok nem a karácsonyi vagy a szilveszteri utazás tervezgetésével töltöttek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem