5 °C Budapest

Aki utazni indul, egzotikus célpontot választ

Pénzcentrum
2007. november 7. 10:00

Az utazási irodák 15-20 százalékos eredmény-visszaesésre számítanak az idén, a megcsappant kereslet miatt. Egyelőre nincs nagy érdeklődés az év végi utazások iránt sem, az azonban már most látszik, hogy nem fogják vissza kiadásaikat azok a magyarok, akik végül a külföldi célponton vagy belföldi szállodákban való szilveszterezés mellett döntenek.

A költési kedv jól utolérhető azon, hogy a külföldi utazásokat választó magyarok főként az egzotikus célpontok iránt, így Thaiföld, Mexikó és Jamaica után érdeklődnek, de népszerű desztinációnak számít Bali, Brazília, a Seychelles-szigetek, a Maldív-szigetek, Kenya és Maritius is. Az utak ára 200 ezer forinttól fél-egy millió forintig változik, de találkozhatunk a piacon ennél drágább csomaggal is.

A Vista tapasztalatai szerint az egzotikus utak mellett népszerűek az olcsóbb, európai utazások, így London, Párizs és Róma is, ide sok esetben a hazai szállodák esetében érvényesnél kedvezőbb feltételek mellet utazhatnak a pihenésre vágyók.

Itthon főként a wellness szállodák, a kastélyszállók és a fürdővárosok iránt van érdeklődés, a négy-öt csillagos szállodák legjobb helyei már novemberben elkelnek. A belföldi forgalom egyébként is jelentősen bővült az idei évben, az IBUSZ például 18-20 százalékos növekedéssel számol, melyet várhatóan év végéig is tartani tud.

A Napi által megkérdezett utazási irodák szerint a gyér érdeklődés a jó időnek és a hosszú hétvégéknek köszönhető, melyeket a családok nem a karácsonyi vagy a szilveszteri utazás tervezgetésével töltöttek.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?