Bajban a Gmail: hackerek lophatják a gyanútlan felhasználók leveleit...

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 15:00

Úgy tűnik, már a Google által működtetett Gmail levelezőszerver sem biztonságos. A működésért felelős szakembereknek most fájhat a feje, ugyanis számos olyan hiányosság került nyilvánosságra, ami veszélyezteti a felhasználók személyes adatait, és levelezését.

Mindössze annyira van szükség, hogy a felhasználó belépjen a levelezésbe, majd amikor már nem kívánja tovább használni azt, kilépés nélkül átmegy egy másik honlapra, és szörfözik tovább az interneten. Ha véletlenül egy olyan oldalra téved, ahol a támadók már lesben állnak, megbütykölhetik a postafiókot, és azt is el tudják érni, hogy a beérkező levelek továbbításra kerüljenek a saját részükre.

Ez nem csak idegesítő lehet, de veszélyes is, ugyanis számos rendszerből kaphat a postafiók használója leveleket, amik bizalmas és értékes információkat is tartalmazhatnak. Az igazi probléma pedig abban rejlik, hogy ezt gyakorlatilag lehetetlen észrevenni felhasználóként.

A Channel Register internetes újságon megjelent adatok szerint a Google legfontosabb feladata, hogy a felhasználók adatainak biztonságát védje, így elsődleges kérdés most a felmerült hiba kijavítása.

Az ilyen levelezőszerverek biztonsága azért fontos, mert a vállalati rendszereken kívül szinte mindenki ezeket használja a levelezése lebonyolítására. Így ha valamelyik szolgáltatóról kiderül, hogy nem biztonságos, a felhasználók villámgyorsan átpártolnak máshoz.

Információink szerint az egyik legnagyobb hazai internetes médiavállalatnál a vezetőség szívesebben használja az egymás között bonyolított levelezésnél a Gmail rendszerét, mint a saját belső céges rendszert, vagyis ezek szerint a céges postafiókban nem bíznak meg. Viszont felveti a helyzet azt a kérdést, hogy milyen kára származhat a cégnek abból, ha a Gmailen keresztül rossz kezekbe kerül a teljes vezetőségi levelezés...

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?