13 °C Budapest

Bajban a Gmail: hackerek lophatják a gyanútlan felhasználók leveleit...

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 15:00

Úgy tűnik, már a Google által működtetett Gmail levelezőszerver sem biztonságos. A működésért felelős szakembereknek most fájhat a feje, ugyanis számos olyan hiányosság került nyilvánosságra, ami veszélyezteti a felhasználók személyes adatait, és levelezését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mindössze annyira van szükség, hogy a felhasználó belépjen a levelezésbe, majd amikor már nem kívánja tovább használni azt, kilépés nélkül átmegy egy másik honlapra, és szörfözik tovább az interneten. Ha véletlenül egy olyan oldalra téved, ahol a támadók már lesben állnak, megbütykölhetik a postafiókot, és azt is el tudják érni, hogy a beérkező levelek továbbításra kerüljenek a saját részükre.

Ez nem csak idegesítő lehet, de veszélyes is, ugyanis számos rendszerből kaphat a postafiók használója leveleket, amik bizalmas és értékes információkat is tartalmazhatnak. Az igazi probléma pedig abban rejlik, hogy ezt gyakorlatilag lehetetlen észrevenni felhasználóként.

A Channel Register internetes újságon megjelent adatok szerint a Google legfontosabb feladata, hogy a felhasználók adatainak biztonságát védje, így elsődleges kérdés most a felmerült hiba kijavítása.

Az ilyen levelezőszerverek biztonsága azért fontos, mert a vállalati rendszereken kívül szinte mindenki ezeket használja a levelezése lebonyolítására. Így ha valamelyik szolgáltatóról kiderül, hogy nem biztonságos, a felhasználók villámgyorsan átpártolnak máshoz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Információink szerint az egyik legnagyobb hazai internetes médiavállalatnál a vezetőség szívesebben használja az egymás között bonyolított levelezésnél a Gmail rendszerét, mint a saját belső céges rendszert, vagyis ezek szerint a céges postafiókban nem bíznak meg. Viszont felveti a helyzet azt a kérdést, hogy milyen kára származhat a cégnek abból, ha a Gmailen keresztül rossz kezekbe kerül a teljes vezetőségi levelezés...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?