4 °C Budapest

Mindent lát a munkaadód! - Beépített kollégáid is vannak?

Pénzcentrum
2006. október 27. 14:00

Mostanra szinte elfogadott tény, hogy a munkaadó teljes mértékben tisztában van azzal, milyen honlapokat böngésznek alkalmazottai és az elektronikus levelezésükhöz is hozzáfér, itt azonban korántsem áll meg a kémkedés, ahogy arra a közelmúltbeli Hewlett-Packard botrány is rávilágít. (Mint ismeretes a HP-nél az igazgatósági tagok mellett a céggel foglalkozó újságírókra is magánnyomozókat állítottak.) Jeffrey Stanton, "A látható alkalmazott" című könyv szerző professzora négy éven át tanulmányozta a cégek által bevetett taktikákat és meglehetősen érdekes tapasztalatokat szerzett, amint azt a későbbiekben látni fogjuk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az Egyesült Államokban a jogszabályok engedélyezik a munkaadóknak, hogy olvassák és rögzítsék dolgozóik munkahelyi e-mailezését, web-böngészését, blogozását és messengerezését, sőt ezt akár az otthoni kommunikáció viszonylatában is megtehetik, amennyiben a téma munkahelyi ügyeket érint.

Az ePolicy Institute kutatása szerint a cégek egy percig sem haboznak élni a lehetőséggel: a megkérdezettek 76%-a vallotta be, hogy követik dolgozóik internetezését, 55% pedig azt is beismerte, hogy olvassák és el is tárolják alkalmazottaik e-mailjeit. A válaszadók 26%-a már bocsátott is el ebből kifolyólag alkalmazottat.

Amellett, hogy a cégvezetés láthatja a kommunikáció tartalmát, tehát adott esetben a véleményünket a vállalatról, kollégáinkról, a közös értékekkel való azonosulásunk mértékét, azt is leszűrhetik, hogy mennyi időt töltünk lógással. (Az USA mindössze 2 állama követeli meg a munkaadóktól, hogy közöljék dolgozóikkal: megfigyelés alatt állnak. Ennek ellenére az a tapasztalat, hogy a tengerentúli cégek 80-90%-a kötelezettség nélkül is tájékoztatja alkalmazottait.)

Lássuk, milyen módon tud meg mindent a munkaadó dolgozóiról!

Nem árt tudni, hogy ma az internet-monitoring nem ér véget az e-mailek és a látogatott weboldalak listázásánál, a munkaadók gyakorlatilag mindent látnak, ami a gépen történik, azt akár videofilmszerűen is visszanézhetik néhány program segítségével.

A kutatásban résztvevő cégek 36%-a vallotta be, hogy használ billentyű-leütés követő szoftvert, mellyel azt is mérni tudják, ki hány percet töltött gépeléssel a munkaidő folyamán. Emellett érdekes, hogy azokat az e-maileket is el tudja olvasni a főnök, melyeket végül el sem küldtünk, hiszen begépeltük őket...

Az már senkit nem lep meg, hogy a mágneses belépőkártyák által követhető, hogy ki mennyit késik és mikor megy haza. (Egy érdekes esetben az is előfordult, hogy az alkalmazottak tankolási kártyát kaptak, így derülhetett ki, hogy egy dolgozó munkaidejében az irodától távol használta a kártyát, miközben főnökének azt mondta, hogy tárgyalása van az irodaépület alsó szintjén.)

Szintén érdekes, hogy 2001-ben még csak a megkérdezettek 33%-a használt videokamerás megfigyelést az alkalmazottak ellenőrzésére, 2005-ben viszont már 51%-os volt ez az arány. Ma a kamerák már képesek mozgásra bekapcsolni és megkezdeni a felvételt, mely jelre a főnök SMS-értesítést kap és egy webes felületen élőben nézheti otthonról, mi is történik az irodában. Korábban ez a technológia meglehetősen drága volt, mostanra azonban mindenki számára hozzáférhető.

A fentiek ellenére is igaz persze, hogy néha egy élő embernél semmi sem végzi el jobban a munkát, ezért legvégső esetben a munkaadók a beépített dolgozók alkalmazásától sem riadnak vissza. Ehhez főleg akkor folyamodnak, ha egy ismert problémát több úton sem sikerült megoldani (pl. tudják, hogy sorozatos lopások történnek a cégnél, vagy bizalmas információk szivárognak ki). Tapasztalatok szerint ez a leghatékonyabb módszer, a képzett kémek ugyanis gyorsan be tudnak épülni és szinte mindent megtudnak. Leggyakrabban gyárakban és termelő üzemekben alkalmaznak kémeket, de a kutatás szerint azért nem ritka az irodai bevetés sem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
perfekt  |  2021.11.26 11:35
Közeledik a karácsony és lassan ismét vége lesz egy évnek. A számviteli szakemberek ismételten átéli...
hrdoktor  |  2021.11.22 05:36
A modern terápiás eljárások segítségével a megfelelő életminőség és a szexuális aktivitást is meg le...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?