15 °C Budapest

Utasbarát razzia a BKV-nál - napi 8 millió forint a tét

Pénzcentrum
2007. március 7. 09:00

A tavalyi akció sikerein felbuzdulva, az idén is razziát tart a BKV. Tavaly az akció, naponta nyolcmillió forint pluszbevételt hozott a társaságnak.

A mintegy 450 ellenőr jelenléte azonban mostantól megszokott látvány lesz, ám azt, hogy hol, mikor és mennyi felügyel majd, egyelőre nem lehet pontosan tudni. A BKV-nál ugyanis naponta, hetente értékelik majd az eredményeket, és azoktól teszik függővé a további intézkedéseket - írja a Népszabadság.

A szigorítást elsősorban a fizető utasok érdekében állandósítja a cég, s az intézkedéstől azt remélik, jelentősen csökken a bliccelők száma. Becslések szerint majdnem minden harmadik BKV-utas nem fizet a szolgáltatásért, s ezzel évente mintegy 10 milliárd forint kárt okoznak a cégnek.

Ha az akció sikeres lesz, akkor elképzelhető, hogy még több ellenőrt vetnek be. Ehhez viszont újakat kell majd felvenni, alkalmazásuk költségét a pluszbevételből kívánja biztosítani a cég.

Az intézkedés már része annak az úgynevezett utasbarát módszernek, amelynek kidolgozására száz napot adott az új BKV-vezérigazgatónak a főpolgármester. A határidő március végén, április elején lejár, s úgy tudjuk, a számos pontot érintő stratégia akkorra a városvezetők asztalán lesz.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?