22 °C Budapest

Utasbarát razzia a BKV-nál - napi 8 millió forint a tét

Pénzcentrum
2007. március 7. 09:00

A tavalyi akció sikerein felbuzdulva, az idén is razziát tart a BKV. Tavaly az akció, naponta nyolcmillió forint pluszbevételt hozott a társaságnak.

A mintegy 450 ellenőr jelenléte azonban mostantól megszokott látvány lesz, ám azt, hogy hol, mikor és mennyi felügyel majd, egyelőre nem lehet pontosan tudni. A BKV-nál ugyanis naponta, hetente értékelik majd az eredményeket, és azoktól teszik függővé a további intézkedéseket - írja a Népszabadság.

A szigorítást elsősorban a fizető utasok érdekében állandósítja a cég, s az intézkedéstől azt remélik, jelentősen csökken a bliccelők száma. Becslések szerint majdnem minden harmadik BKV-utas nem fizet a szolgáltatásért, s ezzel évente mintegy 10 milliárd forint kárt okoznak a cégnek.

Ha az akció sikeres lesz, akkor elképzelhető, hogy még több ellenőrt vetnek be. Ehhez viszont újakat kell majd felvenni, alkalmazásuk költségét a pluszbevételből kívánja biztosítani a cég.

Az intézkedés már része annak az úgynevezett utasbarát módszernek, amelynek kidolgozására száz napot adott az új BKV-vezérigazgatónak a főpolgármester. A határidő március végén, április elején lejár, s úgy tudjuk, a számos pontot érintő stratégia akkorra a városvezetők asztalán lesz.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?