4 °C Budapest

Óriási dobás a YouTube-tól - Ez még Paris Hiltontól is új...

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 14:30

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a világhálón a YouTube, mely az internetes videó nézegetés köré szervezte tevékenységét, sokak számára azonban nem volt tiszta, hogyan lesz a havi 16 millió amerikai látogatóból (júliusi comScore Media Metrix adat) óriási bevétel, a cég azonban igen kreatív megoldással rukkolt elő!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Tegnap jelentette be a YouTube, hogy hirdetőinek a hagyományos banner és szponzorációs kampányok helyett teljesen újat szeretne nyújtani, nevezetesen a participációs hirdetési módszert. Mindez annyit tesz, hogy naponta egy fizetett reklámfilmet felhelyeznek az oldalra a friss videók közé, ennek sikere és tartóssága pedig azon fog múlni, hogy az adott reklám mennyire kreatív, szellemes és mennyire nyeri meg a látogatók tetszését.

A reklámot a felhasználók ugyanúgy pontozhatják, írhatnak róla megjegyzéseket, hozzáadhatják kedvenceikhez, mint a hagyományos videókat, így az is előfordulhat, hogy egy igazán jól megalkotott hirdetés toplista-vezetővé válik, még több látogatót vonzva ezáltal.

Mivel mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vírusmarketing (melynek megfelelő indítópontja lehet a YouTube), valamint kiemelten fontos, hogy a hirdető azonnali visszajelzést kapjon a reklámról (ez a YouTube-on garantált a hozzászólások formájában), a siker szinte megkérdőjelezhetetlen!

Az újdonságba kezdésként fejest ugrott Paris Hilton, aki Paris című debütáló albumát népszerűsíti videó-megjelenés formájában. A YouTube kezdeményezése mindenképpen utat mutat az online médiában, ahol a hirdetők és a felhasználók egyre inkább kezdenek megcsömörleni a hagyományos reklámoktól, így folyamatos újításokra van szükség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?