Újabb gyárbezárás itthon

Pénzcentrum
2005. október 13. 09:37

Még az idén bezárja Szentgotthárdon az évek óta veszteségesen működő gyárát a Falco Forgácslapgyártó Rt. A termelést a Szombathelyen kialakított új 4 ezer négyzetméteres üzembe telepítik át. - írja mai számában a Napi Gazdaság.

 
Még az idén bezárja Szentgotthárdon az évek óta veszteségesen működő gyárát a Falco Forgácslapgyártó Rt. A termelést a Szombathelyen kialakított új 4 ezer négyzetméteres üzembe telepítik át. - írja mai számában a Napi Gazdaság.
 
Fekete Lajos – a cég vezérigazgatója elmondta, hogy az utóbbi hónapokban már csak mintegy 70 dolgozót foglalkoztató üzem Szentgotthárd belvárosában, egy a hatóság által már korábban lakóövezetnek minősített területen működik.
Ebből következik az a tény, hogy az üzemet már nem lehetet tovább bővíteni és a környezetvédelmi előírásoknak sem felelt meg a régi gyáregység. Emiatt elmaradt fejlesztések, illetve az ebből adódó piacképtelen termékstruktúra oda vezetett, hogy a Falco Rt. 100 százalékos tulajdonában lévő Falco Profil Kft. egyre inkább veszteséges.
A munkahelyek megőrzése érdekében az önkormányzattal még tavaly tárgyalásokat kezdtek arról, hogy a helyi ipari parkban zöldmezős beruházással egy új üzemet építenek. Azonban a helyben való üzen létesítése illetve bérlése túl költségesnek bizonyult a cég számára, ezért döntöttek úgy, hogy a termelést Szombathelyre telepítik ahol a szükséges méretű terület és raktárbázis a rendelkezésre állt.
A két közel 4000 négyzetméteres csarnok átalakítása és berendezése már elkezdődött, erre a célra mintegy félmilliárd forintot költenek. Az új üzem várhatóan a jövő év elején kezdi meg a működését, ahol elsősorban profilléceket gyártanak majd. A régi üzem dolgozóinak felajánlottak munkát az új üzemben is ahová naponta beszállítanák őket. Azonban csak 3 fizikai és 5-6 irodai dolgozó élt ezzel a lehetőséggel.
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?