27 °C Budapest

Újabb gyárbezárás itthon

Pénzcentrum
2005. október 13. 09:37

Még az idén bezárja Szentgotthárdon az évek óta veszteségesen működő gyárát a Falco Forgácslapgyártó Rt. A termelést a Szombathelyen kialakított új 4 ezer négyzetméteres üzembe telepítik át. - írja mai számában a Napi Gazdaság.

 
Még az idén bezárja Szentgotthárdon az évek óta veszteségesen működő gyárát a Falco Forgácslapgyártó Rt. A termelést a Szombathelyen kialakított új 4 ezer négyzetméteres üzembe telepítik át. - írja mai számában a Napi Gazdaság.
 
Fekete Lajos – a cég vezérigazgatója elmondta, hogy az utóbbi hónapokban már csak mintegy 70 dolgozót foglalkoztató üzem Szentgotthárd belvárosában, egy a hatóság által már korábban lakóövezetnek minősített területen működik.
Ebből következik az a tény, hogy az üzemet már nem lehetet tovább bővíteni és a környezetvédelmi előírásoknak sem felelt meg a régi gyáregység. Emiatt elmaradt fejlesztések, illetve az ebből adódó piacképtelen termékstruktúra oda vezetett, hogy a Falco Rt. 100 százalékos tulajdonában lévő Falco Profil Kft. egyre inkább veszteséges.
A munkahelyek megőrzése érdekében az önkormányzattal még tavaly tárgyalásokat kezdtek arról, hogy a helyi ipari parkban zöldmezős beruházással egy új üzemet építenek. Azonban a helyben való üzen létesítése illetve bérlése túl költségesnek bizonyult a cég számára, ezért döntöttek úgy, hogy a termelést Szombathelyre telepítik ahol a szükséges méretű terület és raktárbázis a rendelkezésre állt.
A két közel 4000 négyzetméteres csarnok átalakítása és berendezése már elkezdődött, erre a célra mintegy félmilliárd forintot költenek. Az új üzem várhatóan a jövő év elején kezdi meg a működését, ahol elsősorban profilléceket gyártanak majd. A régi üzem dolgozóinak felajánlottak munkát az új üzemben is ahová naponta beszállítanák őket. Azonban csak 3 fizikai és 5-6 irodai dolgozó élt ezzel a lehetőséggel.
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM