34 °C Budapest

Újabb cégeket ad el az ÁPV Rt.

Pénzcentrum
2005. október 7. 08:54

Az ÁPV Rt. folytatja megbízásos értékesítéseinek sorát. Nyilvános pályázatokat ír ki az FVM tulajdonú Geodéziai és Térképészeti Rt. és az Agroster Besugárzó Rt. valamint az Országos Mesterséges Termékenyítő Rt. értékesítésére, ezzel egyidőben sor kerül a pályázat kiírására a szaktárcától átvett Temperáltvízű Halszaporító Kft. és a Pécsi Geodéziai Kft. esetében is.

 
Az ÁPV Rt. folytatja megbízásos értékesítéseinek sorát. Nyilvános pályázatokat ír ki az FVM tulajdonú Geodéziai és Térképészeti Rt. és az Agroster Besugárzó Rt. valamint az Országos Mesterséges Termékenyítő Rt. értékesítésére, ezzel egyidőben sor kerül a pályázat kiírására a szaktárcától átvett Temperáltvízű Halszaporító Kft. és a Pécsi Geodéziai Kft. esetében is.
Az ÁPV Rt. Igazgatósága döntött arról, hogy a közeljövőben sor kerül az FVM-el kötött megbízási szerződés alapján a Geodéziai és Térképészeti Rt. részvénycsomagjának nyilvános pályázat keretében történő értékesítésére. Hasonló szerződés alapján kerül sor az Agroster Besugárzó Rt. és az Országos Mesterséges Termékenyítő Rt. állami tulajdonú részvénycsomagjának magánkézbe adására. A társaságok munkavállalói mindhárom esetben hozzájuthatnak a cég jegyzett tőkéjét kitevő 15 %-os részvénycsomaghoz. Ugyanez, a privatizációs törvény által biztosított kedvezmény lesz érvényes a Temperáltvízű Halszaporító és Kereskedelmi Kft-nek, az FVM-től nemrégiben az ÁPV Rt-hez került üzletrésze értékesítése esetében is. A pályázati kiírások a közeli napokban jelennek meg két országos napilapban és a Magyar Mezőgazdaság c. szakfolyóiratban.
Az ÁPV Rt. Igazgatósága tegnapi ülésén úgy határozott, hogy összesen 200 millió forintos tulajdonosi, környezetvédelmi támogatásban részesíti a Bakonyerdő, az Egererdő, az Ipoly Erdő, a NEFAG, a KEFAG, a Gemenc és a Nyírerdő erdészeti részvénytársaságokat. A támogatott programok között szerepel kazánüzem és porelszívás rekonstrukció, szennyvízelvezetés, földalatti üzemanyag-tároló tartályok megszüntetése, biológiai szennyvíztisztítók telepítése, valamint fűtés-rekonstrukció, megújuló energiaforrás felhasználásával. Az érintett társaságokkal a támogatási megállapodások megkötése után kerül sor az összegek átutalására.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem