1 °C Budapest

Csere-bere fogadom: megállapodott a TESCO és a Carrefour

Pénzcentrum
2005. október 3. 10:16

Áruházak cseréjéről állapodott meg a két kiskereskedelmi óriás. Az ágazatban eddig példa nélkül álló ügyletben a Tesco átveszi a Carrefourtól tizenegy csehországi és négy szlovákiai áruházát, cserébe átadja neki hat áruházát és két építési telkét Tajvanon. - írja mai számában a napi gazdaság

 
Áruházak cseréjéről állapodott meg a két kiskereskedelmi óriás. Az ágazatban eddig példa nélkül álló ügyletben a Tesco átveszi a Carrefourtól tizenegy csehországi és négy szlovákiai áruházát, cserébe átadja neki hat áruházát és két építési telkét Tajvanon. – írja mai számában a Napi gazdaság.
 
 A Tesco által kapott üzletek értéke 189,4 millió euró, a tajvani vagyonoké viszont csak 132 millió euró, ezért a Tesco készpénzben egyenlíti ki a különbözetet.
Elemzők véleménye szerint a Tesconak célszerűbb számára piacvezető pozíciót szerezni Közép-Európában mint jelen lenni a Tajvanon. A brit lánc már ma is az ágazat legnagyobb szereplője Szlovákiában (mintegy harminc áruházzal), és negyedik helyen áll Csehországban, s a meglévő huszonöt egysége mellé további nyolc áruház építését tervezi.
A Carrefour azzal magyarázza a cserét, hogy a jövőben csak olyan piacon kíván jelen lenni, ahol a három legnagyobb lánc közzé tartozik. Csehországban és Szlovákiában erre nincs esélye mivel csak a hetedik, illetve a hatodik helyen tartózkodik, ráadásul működése az indulás óta veszteséges.
A Tesco ezzel szemben mindkét országban nyereséges, árbevétele az első fél évben 14 százalékkal, 18,8 milliárd fontra bővült.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem