Csere-bere fogadom: megállapodott a TESCO és a Carrefour

Pénzcentrum
2005. október 3. 10:16

Áruházak cseréjéről állapodott meg a két kiskereskedelmi óriás. Az ágazatban eddig példa nélkül álló ügyletben a Tesco átveszi a Carrefourtól tizenegy csehországi és négy szlovákiai áruházát, cserébe átadja neki hat áruházát és két építési telkét Tajvanon. - írja mai számában a napi gazdaság

 
Áruházak cseréjéről állapodott meg a két kiskereskedelmi óriás. Az ágazatban eddig példa nélkül álló ügyletben a Tesco átveszi a Carrefourtól tizenegy csehországi és négy szlovákiai áruházát, cserébe átadja neki hat áruházát és két építési telkét Tajvanon. – írja mai számában a Napi gazdaság.
 
 A Tesco által kapott üzletek értéke 189,4 millió euró, a tajvani vagyonoké viszont csak 132 millió euró, ezért a Tesco készpénzben egyenlíti ki a különbözetet.
Elemzők véleménye szerint a Tesconak célszerűbb számára piacvezető pozíciót szerezni Közép-Európában mint jelen lenni a Tajvanon. A brit lánc már ma is az ágazat legnagyobb szereplője Szlovákiában (mintegy harminc áruházzal), és negyedik helyen áll Csehországban, s a meglévő huszonöt egysége mellé további nyolc áruház építését tervezi.
A Carrefour azzal magyarázza a cserét, hogy a jövőben csak olyan piacon kíván jelen lenni, ahol a három legnagyobb lánc közzé tartozik. Csehországban és Szlovákiában erre nincs esélye mivel csak a hetedik, illetve a hatodik helyen tartózkodik, ráadásul működése az indulás óta veszteséges.
A Tesco ezzel szemben mindkét országban nyereséges, árbevétele az első fél évben 14 százalékkal, 18,8 milliárd fontra bővült.
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?