Novembertől itt az élelmiszerbank

Pénzcentrum
2005. szeptember 29. 11:25

Várhatóan ez év novemberétől kezdi meg működését Magyarországon az első élelmiszerbank. A szervezet célja, hogy a közvetítő szerepét töltse be a mezőgazdasági termelők, az élelmiszeripar, a kereskedelem illetve a rászorultak között. - közölte mai számában a Világgazdaság.

 
Várhatóan ez év novemberétől kezdi meg működését Magyarországon az első élelmiszerbank. A szervezet célja, hogy a közvetítő szerepét töltse be a mezőgazdasági termelők, az élelmiszeripar, a kereskedelem illetve a rászorultak között. – közölte mai számában a Világgazdaság.
 
Az intézmény első sorban ara törekszik majd, hogy az egyébként megsemmisítésre ítélt élelmiszereket (természetesen a szavatossági idő lejárta előtt9 a rossz körülmények között élők kaphassák meg.
A nonprofit alapon működő szervezet az összegyűjtött termékeket karitatív szervezeteken keresztül juttatja majd el a rászorulókhoz. A működéshez szükséges forrásokat pedig támogatói felajánlásokból teremtik majd elő, hosszabb távon pedig a budapesti bank mellett több vidéki nagyvárosban is működne majd bankfiók.
Európában ma 179 élelmiszerbank működik, ebből 79 Franciaországban. Ezek a szervezetek tavaly 184 ezer tonna élelmiszert osztottak szét csaknem 3 millió rászorulónak. A felkínált termékek 37 százaléka uniós raktárból, 29 százaléka élelmiszer-ipari cégektől, 16 százaléka pedig a kereskedelemből származott. Magyarországon a kereskedelemből származó termékek aránya vélhetően kisebb lesz, mivel a hazai gyakorlat az, hogy a boltok még a szavatosság után is kirakják az árukat a polcokra (és van mikor ott is felejtik még néhány napig).
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?