2020. augusztus 14. péntek Marcell

Sok cégvezető lehet bajban a koronavírus-járvány miatt: simán el is tilthatják őket

  • MTI
  • 2020. április 15. szerda 10:52

Nőhet a koronavírus-járvány miatt az eltiltott cégvezetők száma - írja szerdai számában a Népszava az Opten céginformációs szolgáltatóra hivatkozva.

A cégbíróság jellemzően a ki nem elégített hitelezői követelések és be nem fizetett pénzbírságok esetén tilthat el magánszemélyeket cégügyektől: a koronavírus okozta gazdasági visszaesés miatt pedig az idén több lehet a ki nem fizetett tartozás, ami miatt nőhet az eltiltások száma is.

Tavaly 6580 magánszemélyt tiltottak el a cégvezetéstől, ez az azt megelőző évi mennyiség fele. A visszaesést az okozhatta, hogy a cégtörvény már lehetőséget ad az eltiltással fenyegetett személyeknek felelősségük tisztázására - olvasható a lapban. Jelenleg 56 808 magánszemély esik korlátozás alá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.