2 °C Budapest

Hiába dobnak mentőövet a magyar vállalkozásoknak: nem látják a segítséget

2020. december 4. 17:45

Egyre több vállalkozás van hazánkban, 2019-re számuk megközelítette a kétmilliót. Boldogulásukat számos kormányzati intézkedés, és több program is segíti, ám ezek ismertsége még ma sem nevezhető széleskörűnek: sok a lehetőség, csak mintha a vállalkozók nagy része még mindig nem lenne birtokában annak az üzleti ismeretnek, amivel maximálisan ki tudnák aknázni ezeket a lehetőségeket.

2019-ben hazánkban a regisztrált gazdasági szervezetek száma emelkedett, az év végén megközelítette a 2 milliót. A legtöbb vállalkozás továbbra is a mezőgazdaságban, a kereskedelem, szállítás, szálláshely-szolgáltatás, a tudományos, műszaki, adminisztratív tevékenység, valamint az ingatlanügyletek területén tevékenykedett.

A vállalkozások számának növekedését segítették többek között az utóbbi években bevezetett kedvező hitelkonstrukciók (például az NHP), de az építőipari áfa-csökkentés is. Ugyanakkor sok lehetőség létezik még ezeken kívül, ami megkönnyítheti a vállalkozók életét.

Jó lenne, ha többen tudnák: egyre több magán-, és állami kockázati és tőkealap segíti pénzzel itthon a vállalkozókat. Ezen kívül ott vannak még a bankok által felállított inkubátor programok, ahol mentorok és szakértők is segítik a cégek fejlődését. 

Tehát sok a lehetőség, csak mintha a vállalkozók nagy része még mindig nem lenne birtokában annak az üzleti ismeretnek, amivel maximálisan ki tudnák aknázni ezeket a lehetőségeket. A két kulcs-probléma, amivel mi is nap-mint nap szembesülünk a kiválasztás során: nem tudnak jó üzleti tervet készíteni és nem tudják jól eladni magukat a vállalkozók. De ezek mind javítható hiányosságok

 - mondta el a Pénzcentrumnak egy korábbi interjúban Varró Szabolcs, az RTL Magyarország Cápák között című műsorának kreatív producere, majd azzal folytatta, hogy olyan pótolható tudásról van szó, amelynek elsajátításában csapatuk, a Cápák és ezáltal, maga a műsor is nagy segítség lehet. Ráadásul van sok olyan vállalkozó, akik már "készen vannak", mire a műsorba érkeznek, így értik a befektetőkkel szembeni üzletelést. Nekik szinte csak teret kell biztosítanunk, és valahogy biztosan megtalálják a partnerüket az üzleti életben az RTL Klub által adott ismertség révén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jó hír, hogy még lehet jelentkezni Magyarország üzleti showműsorába, az RTL Klubon futó Cápák közöttbe, ahol elismert, milliárdos befektetők a saját vagyonukat kockáztatják. Az 2021-ben képernyőre kerülő új évadban Te is megmutathatod az ötletedet, illetve a vállalkozásodat az egész országnak, és még pénzt is szerezhetsz a vállakozás továbbfejlesztéséhez a cápáktól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm