21 °C Budapest
stacks of bright new shiny silver coins placed on scales. 3d render

Döntött a magyar nagyvállalat: nem fizetek osztalékot a részvényeseknek, inkább ide teszik a pénzt

2024. április 23. 19:10

A Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett VERTIKAL Group Nyrt. megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi beszámolóit: a társaság értékesítés utáni nettó árbevétele közel 70 százalékkal növekedett, több mint 12,5 milliárd forintot tett ki, az adózott eredmény pedig elérte a 765 millió forintot. A közgyűlésen elfogadták az Igazgatóság azon javaslatát, miszerint a tervezett növekedés céljából a 2023-as év után ne kerüljön sor osztalékfizetésre, helyette az adózott eredmény egésze kerüljön eredménytartalékba. Emellett a közgyűlés a sajátrészvény-vásárlásra vonatkozó felhatalmazást is megszavazta - közölték.

A VERTIKAL Group Nyrt. április 23-án tartotta meg az éves rendes közgyűlését, amelynek keretében a részvényesek jóváhagyták a társaság 2023. üzleti évre vonatkozó egyedi és konszolidált éves beszámolóját: a társaság 2023. évi, számviteli törvény szerinti, auditált beszámolója alapján az értékesítés utáni nettó árbevétel közel 70 százalékkal növekedett – a 2022. évi 7 449 721 ezer forint után ezúttal elérte a 12 536 217 ezer forintot.

A közgyűlés az osztalékfizetés kérdéséről is határozott. Az adózott eredmény 765 273 ezer forintot tett ki, amelyet a VERTIKAL, a növekedési célokkal összhangban, teljes egészében az eredménytartalékba helyez.

A részvényesek az Igazgatóság saját részvények megszerzésére vonatkozó javaslata esetében is jóváhagyólag döntöttek, amelynek eredményeként az Igazgatóság 18 hónapos időtartamra nyert felhatalmazást a saját részvények megszerzésére. Ennek célja a társaság által bevezetésre kerülő részvényalapú ösztönzési programok működtetése, a végrehajtandó́ tranzakciók részvényszükségleteinek biztosítása, akvizíció́ ellenértékének teljes vagy részbeni finanszírozására, illetve finanszírozási, biztosítéknyújtási és egyéb befektetési struktúrák kialakítása.

A VERTIKAL Group Nyrt. közgyűlése egyúttal a 2023. évi Felelős Társaságirányítási és Javadalmazási jelentést, az Igazgatóság tagjainak tavalyi évben végzett munkájának értékelését, valamint a módosított javadalmazási politikát is elfogadta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem