27 °C Budapest
Hungarian currency: Forint banknotes and coins (500 Forint, 1000 Forint, 50 Forint, 20 Forint, 10 Forint, etc.)

Osztalékfizetésről hozott döntést a Waberer’s: ennyit fizet részvényeseinek a vállalat

2024. április 12. 20:24

Rekordévet zárt a Waberer’s International 2023-ban is, így az előző évit meghaladó mértékű, részvényenként 120 forintos osztalék fizetéséről döntött a társaság éves rendes közgyűlése. A részvényesek emellett elfogadták a vállalat beszámolóját, valamint két új Igazgatósági és egy új Felügyelőbizottsági tagot is választottak. A Waberer’s a közgyűléssel egyidőben publikálta első Fenntarthatósági jelentését is.

Elfogadták a részvényesek a Waberer’s International Nyrt. éves rendes közgyűlésén a társaság 2023-as évről szóló beszámolóját, amely szerint a következetesen végrehajtott stratégiának köszönhetően a vállalat árbevétele 4,6 százalékkal 710,9 millió euróra emelkedett, miközben nettó eredménye 53,6 százalékkal 29,7 millió euróra ugrott. A Waberer’s EBIT (üzemi) eredménye 17 százalékkal 42,8 millió euróra, míg EBITDA eredménye 14,8 százalékkal 95,6 millió euróra bővült, ezzel mindkét mutató esetében rekordszintet ért el a Csoport.

A kimagasló eredményt a kihívásokkal teli környezet ellenére érte el a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat, miután a legfőbb piacainak számító nyugat-európai és magyarországi régió ipari termelési, illetve fogyasztási adatai az egész tavalyi évben stagnáltak, vagy enyhén csökkentek. A Waberer’s ebben a változékony környezetben azokra a szegmensekre és ügyfelekre koncentrált, amelyeket kevésbé érintett az általános negatív gazdasági környezet, amihez megfelelő alapot biztosított a vállalat diverzifikált ügyfél- és szolgáltatás-portfóliója.

A 2023-as év nyeresége alapján a vállalat Igazgatósága a tavalyi 100 forint után idén részvényenként 120 forintos osztalékot javasolt, amit a részvényesek elfogadtak, így azt a Waberer’s 2024. július 3-i kezdő naptól fizet ki.

A közgyűlésen a részvényesek több technikai pont mellett két új Igazgatósági, valamint egy új Felügyelőbizottsági, illetve Auditbizottsági tag választásáról is döntöttek több korábbi tag újraválasztása mellett. Az Igazgatóság új tagjának választották dr. Bacsa Györgyöt és Tóth Szabolcsot, aki egyben a társaság gazdasági- és stratégiai vezérigazgató-helyettese is 2020 óta. Emellett a Waberer’s Felügyelőbizottsági, valamint Auditbizottsági tagjának választották Rencz Botondot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A társaság a közgyűléssel egyidőben publikálta első, a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés szabványán alapuló Fenntarthatósági jelentését is. A jövőben minden üzleti évet követően, az aktuális szabályozásoknak megfelelően, az éves jelentéssel egyidőben integrált fenntarthatósági jelentést tesz majd közzé. A hazai piacvezető komplex logisztikai szolgáltató 2023 végén frissítette a 2027-ig szóló üzleti stratégiáját, amelynek az egyik alappillére a fenntarthatóság. A Waberer’s a 2023-as évről szóló Fenntarthatósági jelentésében áttekintette működését, és felmérte a vállalat szempontjából legjelentősebb környezeti, társadalmi, valamint vállalatirányítási témákat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm