Smartphones on the counter of a modern electronics store

A Temuról vallott a magyar Media Markt feje: brutális, amit csinálnak, de valamit nagyon benéztek

2024. április 16. 10:16

Szilágyi Gábor, a MediaMarkt Magyarország ügyvezetője szerint a Temuhoz hasonló webshopok, bár jelentős árelőnnyel csábítanak, hosszú távon nem építhetnek ki stabil vásárlói lojalitást megtévesztő ajánlataikkal és változó marketingstratégiájukkal - számolt be a Forbes.

A MediaMarkt Magyarország ügyvezetője, Szilágyi Gábor, a Temu webshopról nyilatkozva kifejtette, hogy bár a piac egyes szegmenseiben érezhető a Temu jelenléte, azonban ő személy szerint a megbízható kereskedőktől való vásárlást részesíti előnyben.

A Temu webshop megjelenése óta sokakat foglalkoztat, hiszen rövid idő alatt jelentős piaci részesedést ért el Magyarországon. Szilágyi Gábor szerint bár bizonyos termékkategóriákban versenyhelyzet alakult ki közöttük és a Temu között, főleg az olcsóbb árszegmensben, de hangsúlyozta, hogy vállalata fő profilja továbbra is a nagyobb értékű műszaki cikkek forgalmazása, így bár valamilyen szinten versenytársak, azért a profiluk egészen más.

Szilágyi szerint hosszú távon nehéz fenntartani azt az agresszív marketingstratégiát és árazást, amit jelenleg a Temu képvisel. Végül Szilágyi kiemelte: az omnichannel vagy többcsatornás kereskedelmi modell lehet az effektív védekezés módja globális e-kereskedelmi óriásokkal szemben. Ezáltal mind online, mind offline területen erősíthetik pozícióikat és biztosíthatják vállalkozásuk hosszú távú sikerét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm