17 °C Budapest
The woman who thinks she has been scammed while shopping online.

Retteghet az eMAG, Pepita: beszáll a kiskereskedelembe az OTP, itt is lehet már vásárolni

2024. április 15. 09:38

Nemrégiben elindulta Magyarországon a Fizz.hu, amit gyakorlatilag az OTP piacteres online boltja. A vállalat ügyvezetőjével, illetve az OTP csoport innovációs igazgatójával a Forbes beszélgetett.

Nemrégiben elindult Magyarországon a Fizz.hu, aminek ügyvezetője Szőcs András, aki korábban a Mol e-kereskedelmi vezetője volt, de előtte 5 évet dolgozott a Salling Groupnál, 10-et   pedig a Tescónál is. A lap, saját információira hivatkozva azt írja, Szőcs a Molnál szintén egy, az e-kereskedelmi szektorba belépő projektet vezetett. Az olajcég egész országot lefedő kúthálózatára alapoztak volna egy Kiflihez hasonló, FMCG-fókuszú online szupermarketet. De ez végül nem kapott zöld utat, bár ezt egyik fél sem erősítette meg.

Fischer András, az OTP csoport innovációs igazgatója azt mondta, a hagyományos bankok jó pár éve mindenütt erős nyomásnak vannak kitéve. Részben a fintech, neobanking és más technológiai lehetőségek is leviszik a belépési küszöböt, részben pedig a szabályozás is a nyílt bankolás felé mutat, és eszerint változnak az ügyfélszokások is. Úgyhogy nincs, mit tenni, diverzifikálni kell a portfoliót.

Fischer András, beszélt a konkurenciától átszipkázott szakemberekről is. Szerinte ez nem meglepő, hiszen relatíve szűk az a munkaerőpiac Magyarországon, ami kellő tudással rendelkezik. Az új piactér-vállalat érdekessége, hogy elsődleges árui nincsnek, ténylegesen csak a partnereik árulnak, ők pedig az ehhez szükséges fórumot adják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm