2019. május 23. csütörtök Dezső

Drága válás: így osztotta el a mesés vagyont Hosszú Katinka és Shane Tusup


Megegyezett a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinka és Shane Tusup. A tét nem volt kicsi, a válás során kétmilliárd forint sorsáról kellett dönteni.

Január végén megegyeztek a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinkáék - írja a Hot magazin. A kérdés nem volt egyszerű, egyes információk szerint ugyanis körülbelül 2 milliárd forint sorsáról kellett dönteni. A házasságuk alatt egy közös mamutcéget is felépítettek Iron Corporation Kft. néven.

Tusup nem vett részt a tárgyaláson, de a magazin információi szerint egy magyar és egy amerikai jogászt is felbérelt annak érdekében, hogy ő jöjjön ki jól anyagilag a válásból. A megegyezés állítólag zökkenőmentes volt, amelynek végén Tusup teljesen kiszáll a közös cégből.

Nem csak a közös cégről kellett ugyanakkor dönteni. Katinka eddig háromszoros olimpiai arany-és ezüstérmes, így harmincöt éves kora után élete végéig kap majd a magyar államtól 1 millió 167 500 forintot. Ennek az összegnek a fele az edzőt is megilleti, Shane Tusup így havi 583 750 forintot kap majd.

Érdemes házassági szerződést kötni

A válás során felmerülő vagyoni viták elkerülésére lehet jó megoldás a házassági szerződés.A Magyar Közjegyzői Kamara adatai szerint magyarországon az utóbbi időben egyre inkább jellemző, hogy a házastársak szerződést kötnek házasság előtt. A legtöbben azért kötnek szerződést, hogy hogy az egyik házasfél kizárja a másik fél felelősségét az általa felvett ingatlanhitel vagy vállalkozói tevékenység kockázatai alól, így óvva meg a vagyon egy részét egy esetleges adósság terhétől.

A házas felek közös vagyonába ugyanis a hitelek is beletartoznak. Ahhoz azonban, hogy a házassági szerződés harmadik fél előtt is érvényes legyen, be kell jegyeztetni azt a Házassági és Élettársi Vagyonjogi Szerződések Nyilvántartásába (HÉVSZENY). A szerződésnek a válásnál is kiemelt szerepe lesz, hiszen a hosszadalmas folyamat jelentősen lerövidíthető ezáltal.

A házastársi szerződésben itthon tipikusan ingatlanok, autók, értékpapírok, bankszámlák és üzletrészek kerülnek bele, de sokan ebben szabályozzák egész aprólékosan a kiadási tételeiket és a jövőbeli vagyoni viszonyaikat is.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS