2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Drága válás: így osztotta el a mesés vagyont Hosszú Katinka és Shane Tusup


Megegyezett a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinka és Shane Tusup. A tét nem volt kicsi, a válás során kétmilliárd forint sorsáról kellett dönteni.

Január végén megegyeztek a válás anyagi részleteiről Hosszú Katinkáék - írja a Hot magazin. A kérdés nem volt egyszerű, egyes információk szerint ugyanis körülbelül 2 milliárd forint sorsáról kellett dönteni. A házasságuk alatt egy közös mamutcéget is felépítettek Iron Corporation Kft. néven.

Tusup nem vett részt a tárgyaláson, de a magazin információi szerint egy magyar és egy amerikai jogászt is felbérelt annak érdekében, hogy ő jöjjön ki jól anyagilag a válásból. A megegyezés állítólag zökkenőmentes volt, amelynek végén Tusup teljesen kiszáll a közös cégből.

Nem csak a közös cégről kellett ugyanakkor dönteni. Katinka eddig háromszoros olimpiai arany-és ezüstérmes, így harmincöt éves kora után élete végéig kap majd a magyar államtól 1 millió 167 500 forintot. Ennek az összegnek a fele az edzőt is megilleti, Shane Tusup így havi 583 750 forintot kap majd.

Érdemes házassági szerződést kötni

A válás során felmerülő vagyoni viták elkerülésére lehet jó megoldás a házassági szerződés.A Magyar Közjegyzői Kamara adatai szerint magyarországon az utóbbi időben egyre inkább jellemző, hogy a házastársak szerződést kötnek házasság előtt. A legtöbben azért kötnek szerződést, hogy hogy az egyik házasfél kizárja a másik fél felelősségét az általa felvett ingatlanhitel vagy vállalkozói tevékenység kockázatai alól, így óvva meg a vagyon egy részét egy esetleges adósság terhétől.

A házas felek közös vagyonába ugyanis a hitelek is beletartoznak. Ahhoz azonban, hogy a házassági szerződés harmadik fél előtt is érvényes legyen, be kell jegyeztetni azt a Házassági és Élettársi Vagyonjogi Szerződések Nyilvántartásába (HÉVSZENY). A szerződésnek a válásnál is kiemelt szerepe lesz, hiszen a hosszadalmas folyamat jelentősen lerövidíthető ezáltal.

A házastársi szerződésben itthon tipikusan ingatlanok, autók, értékpapírok, bankszámlák és üzletrészek kerülnek bele, de sokan ebben szabályozzák egész aprólékosan a kiadási tételeiket és a jövőbeli vagyoni viszonyaikat is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó