Beütött az alapanyaghiány: kényszerszünetre megy a kecskeméti Mercedes-gyár

Beütött az alapanyaghiány: kényszerszünetre megy a kecskeméti Mercedes-gyár

2021. július 27. 09:32

Több hétre leáll a kecskeméti Mercedes-gyár, mivel egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek vannak az alkatrészellátásban. A cég közölte: akkora időtávra terveznek előre a gyárban, amennyire azt a helyzet megengedi.

Több hétre is leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban - értesült a Hírös.hu. A portálnak a vállalat megerősítette a leállást, mint írták egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek vannak az alkatrészellátásban.

A félvezetők piacán kialakult folyamatosan változó helyzet miatt továbbra is csupán akkora időtávra terveznek előre a gyárban, amennyire azt a helyzet megengedi. Mind a közvetlen, mind a félvezető-beszállítókkal szoros kapcsolatban áll a konszern, tették hozzá.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodik az aktuális helyzethez a 30. naptári héten, valamint az azt követő nyári termelési szünettel a 31. és a 32. naptári héten. Vállalatunk ezt az időszakot karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel

- írta közleményében a vállalat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?