Dühöng a boltos: egy hónapig bírta a 160 ezres pénztárgép

Pénzcentrum
2014. augusztus 11. 10:32

Cseregép híján minden vevő után külön nyugtát kell írnia egy gazdagréti bolt tulajdonosának. Domanits Ferenc nagyon bosszús, hiszen hiába vett borsos áron online pénztárgépet, ha a rossz helyett nem adnak neki másikat.

Százhatvanezer forintot fizetett Domanits Ferenc a kötelezően megvásárolandó új pénztárgépéért, de még egy hónapig sem működött. - A gép elromlott, én pedig azóta az eladás mellett állandó körmöléssel töltöm az időm - panaszkodott a Borsnak Ferenc, aki egy lottózó-vegyesboltot üzemeltet Budapesten. - A szervizben azt mondták, hogy cseregépet nem tudnak adni. A gépben a szoftver romlott el, aminek a javítását egy másik cég végzi, és ennek idejét meg sem tudják becsülni. Van olyan ismerőseim, aki már több mint két hónapja várakozik - hiába.

A boltban az újságtól a csokoládén át a mosószerig széles az áruválaszték, és nem egyforma az áfájuk. - Ezt külön-külön ki kell számolnom, nyugtát kell kitöltenem, valamint egy külön papíron vezetnem kell a könyvelőnek a forgalmamat. Ha több vevő van, jócskán megnő a sor. A NAV-tól úgy értesültem, hogy amikor a pénztárgépemet visszakapom, ezeket utólag be majd kell pötyögnöm a gépbe - bosszankodott Domanits Ferenc, aki nem akar mást, csak, hogy a szabályoknak megfelelően megkapja a cseregépét.

A Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete értelmében az üzemeltető kérésére a szerviz köteles a bejelentéstől számított nyolc napon belül cserepénztárgépet biztosítani a javítás idejére.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem