25 °C Budapest

Újabb online kassza kapott engedélyt

MTI
2013. augusztus 28. 13:18

Újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már hét engedélyezett gép közül választhatnak - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-t.

A tárca közleménye szerint a Montel Informatika Kft. egy új, "Mini" típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt kedden a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, s további kérelmek elbírálása is folyamatban van.

Az állam a kisboltosok átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja. Az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások legfeljebb 5 pénztárgép cseréjéhez azonnali támogatást kaphatnak - emlékeztet az NGM.

Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a nemzetgazdasági tárca valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazónak de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10 ezer gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít. A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet - közölte a tárca.

Jelenleg öt forgalmazó, az LA Pénztárgép Kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket - ismertette közleményében a minisztérium.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A korábban közöltek szerint harminc nap türelmi időt kaptak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember elsejétől 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy az üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15