Megmentőre vár a legendás magyar cég

Pénzcentrum
2010. április 28. 09:47

Újra befektetőt keres Pécs városa a Zsolnay Porcelánmanufaktúrához. A részvények mellett legalább félmilliárdot be is kellene ruháznia a leendő kisebbségi tulajdonosnak -írja a bama.hu.

Az önkormányzat már nem először keres új befektetőt a Zsolnay-gyárba. A gazdasági bizottság kedden egyhangú szavazással elfogadta az előterjesztést, s valószínűleg zöld lesz a jelzés a közgyűlésben is.

Abban egyetértés mutatkozik, hogy mindenképp szükség van külső tőke bevonására - bár jelenleg különböző költségcsökkentő intézkedések révén a társaság helyzete stabilizálódott, a csökkenő bevételek ellenére is. Közép- és hosszú távon viszont további forrásokra van szükség, s ezeket az önkormányzati tulajdonos bizonyosan nem tudná biztosítani.

A befektetőnek legalább 500 millió forint összegű tőkejuttatásra is kötelezettséget kell vállalnia. A beérkező pályázatok értékelésénél ugyanakkor figyelembe veszik azt is, hogy milyen piacbővítési elképzelései vannak a befektetőnek, emellett kötelezettséget kell vállalnia valamennyi tradicionális Zsolnay-termékcsoport gyártására és forgalmazására.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07