17 °C Budapest

Megmentőre vár a legendás magyar cég

Pénzcentrum
2010. április 28. 09:47

Újra befektetőt keres Pécs városa a Zsolnay Porcelánmanufaktúrához. A részvények mellett legalább félmilliárdot be is kellene ruháznia a leendő kisebbségi tulajdonosnak -írja a bama.hu.

Az önkormányzat már nem először keres új befektetőt a Zsolnay-gyárba. A gazdasági bizottság kedden egyhangú szavazással elfogadta az előterjesztést, s valószínűleg zöld lesz a jelzés a közgyűlésben is.

Abban egyetértés mutatkozik, hogy mindenképp szükség van külső tőke bevonására - bár jelenleg különböző költségcsökkentő intézkedések révén a társaság helyzete stabilizálódott, a csökkenő bevételek ellenére is. Közép- és hosszú távon viszont további forrásokra van szükség, s ezeket az önkormányzati tulajdonos bizonyosan nem tudná biztosítani.

A befektetőnek legalább 500 millió forint összegű tőkejuttatásra is kötelezettséget kell vállalnia. A beérkező pályázatok értékelésénél ugyanakkor figyelembe veszik azt is, hogy milyen piacbővítési elképzelései vannak a befektetőnek, emellett kötelezettséget kell vállalnia valamennyi tradicionális Zsolnay-termékcsoport gyártására és forgalmazására.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?